Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас
 
<< Назад | Напред >>

новини 2012

Отиди на страница   <<      
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
vasi.mincheva
30 яну 2012: 13:56
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48

съобщения: 493
Три точки не стигнаха на Бургас отново да стане „Най-добрият град за живеене в България”
С 57 точки Бургас остана втори в класацията "Най-добрият град за живеене в България'2011". Победител е София с 60 точки.

Надпреварата се провежда за пета поредна година и е съвместна инициатива на Дарик радио и вестник "24 часа". В нея участие взеха 27-те областни града у нас, които бяха оценявани по 28 критерия, сред които: инвестиции в инфраструктурни проекти, работно време на магазините, брой ресторанти, кафенета, аптеки, наличие на апаратура за лечение на инфаркт и кувьози, близост до летище, брой университети, процент безработица, раждания на глава от населението.

Тази година Бургас успя да спечели читателското гласуване в електронната страница на "24 часа". По този повод главният редактор на изданието Данка Василева връчи на кмета Димитър Николов специална награда, която той заяви, че ще постави до табелата "Бургас е най-добрият град за живеене'2010".

"В нашия сайт Бургас водеше през всички дни на гласуването", каза Данка Василева.

Кметът Николов се обърна към президента Росен Плевнелиев и министър Лиляна Павлова, участвали в церемонията, с предложение 28-те критерия в класацията да залегнат в оперативна програма "Регионално развитие", за да послужат като стимул за едно благородно съревнование между общините.

Президентът Плевнелиев поздрави наградените и също излезе със свое предложение - да бъде въведен нов критерий за "Електронен град".

<връзка>
Най-отгоре
batman
30 яну 2012: 19:44
Регистриран потребител #245
Регистриран: 07 авг 2011: 21:42

съобщения: 14
Не разбрах как София взе максимални точки от :
1) бездомни кучета
2) смъртност при родилки
3) задръствания
4) престъпност
Аман от надутите софийски провинциалисти. Няма да мине много време и ще стане както в Испания - Бургас и Варна ще се отделят в самостоятелна област със свое управление и изцяло свои приходи
Най-отгоре
maniask
31 яну 2012: 12:18
Регистриран потребител #152
Регистриран: 22 фев 2011: 20:27

съобщения: 92
Нови улици и спортен комплекс в „Изгрев” и „Зорница"

Обществено обсъждане на бюджета се проведе в к-с „Изгрев”, който е в обхвата на териториална дирекция „Изгрев” заедно с к-с „Зорница”. На въпроси от страна гражданите отговаряха зам.-кметът Костадин Марков, директорът на дирекция „Строителство” в Община Бургас – Чанка Коралска, и териториалният директор Пенка Паспалева. „Тази пролет навлизаме масово с ремонти на вътрешнокварталните улици. Това се отнася и за вашите два комплекса”, каза Костадин Марков.

1 250 000 лв. е ресурсът, който ще се изразходи за нов асфалт и улично осветление в ТД „Изгрев” по перото за поддръжка на инфраструктурата. Тази година започва пробивът на ул. „Янко Комитов” към ул. „Струга”, който ще облекчи движението включително за жителите на „Изгрев” и „Зорница”. Предвижда се пълна рехабилитация на два големи участъка от бул. „Димитър Димов”, както и довършване на улицата около парка до „Велека”.

„Нов спортен комплекс ще се строи зад МБАЛ Бургас”, каза още зам.-кметът Марков. Ще бъдат ремонтирани и тротоарите около болницата.
Бургазлиите, дошли на общественото обсъждане, поискаха ремонт на старите детски площадки при бл. 2 и 11 в к-с „Зорница”, както и изграждане на нова площадка в парк „Изгрев”. Поискан беше уличен ремонт при Пети километър, както и при пресечката на улиците „Никола Петков” и „Димитър Димов”.
Нови улици и спортен комплекс в „Изгрев” и „Зорница"

Представителите на общината заявиха, че направените предложения ще бъдат взети под внимание. Относно участъка „Никола Петков” - „Димитър Димов” беше обяснено, че за там има изготвен проект за кръгово кръстовище, чиято реализация ще започне най-рано през 2013 г.

Източник: <връзка>
Най-отгоре
Уебсайт
Отиди на страница   <<