Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Правила, анонси и предложения |
|
<< Назад | Напред >> |
промени |
Отиди на страница >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
всички подраздели освен този за проекти и реализация се обединяват в един имената на някой от подфорумите са сменени две от последните мнения бяха загубени за което съжалявам причината е някакъв бъг в системата чакаме идеи и предложения за популяризиране и привличане на повече бургазлии тук за да бъде по-интересно и полезно за всички нас [ Редактирано 21 апр 2012: 10:14 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
пусната е нещо като мобилна версия на сайта не е особено красиво но надявам се ще се зарежда бързо и ще е удобно |
||
Най-отгоре |
|
||
Seaborn |
|
||
Регистриран потребител #29
Регистриран: 15 окт 2008: 12:32съобщения: 160 |
Браво за което, мобилната версия работи много добре и определено е улеснение. И без нея често отварях сайта през телефона си, сега ще е по-бързо и приятно! Чудесно е, че при отваряне на тема от форума, под последния пост излиза списъка с всички най-нови, няма нужда да се връща човек на предната страница. Поздравления! | ||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
имотиконите са нови на някой ако му липсва някоя от старите да казва да я добавим {mmm}{clap}{ok}{fan}{nuts}{scared}{shake}{ton}{nah}{conf}{bow}{kiss}{shock}{bash}{dj}{roll}{che}{play}{pray}{cc} |
||
Най-отгоре |
|
||
DENIS |
|
||
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24съобщения: 263 |
НАФТА ШАМПИОН НЯМА ЛИ? ИЛИ ЩЕ СМЕ ШИРОКО ОТВОРЕНИ КЪМ ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ НА БУРГАСКИЯ ФУТБОЛ? НЯМА ЛОШО ДЕ, ТО И Е ДОСТА СКУЧНО, КОГАТО НЯМА РАЗНООБРАЗНИ ВЪЗГЛЕДИ. | ||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
предлагам занапред при постване на материали от други сайтове да не бъде копиран целия текст и задължително да има линк към оригиналната статия същото и със снимките смятам че един линк е нормалния начин вместо да бъдат пускани във форума поне ако няма някакви специални обстоятелства за да трябва да се покаже снимката тук всичко това независимо от правилата за ползване на сайта от който се копира мисля че трябва да уважаваме труда на хората и да ползваме информацията директно от тях все пак и те се борят за повече посещения ако няма някакви доводи против ..... вероятно това ще влезе като точка в нещо като правила на форума ..... [ Редактирано 30 апр 2012: 13:18 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
Предвид факта, че много от връзките към статиите изчезват или се преместват с времето... Как например да проверя какво е обещал кмета (или какво е твърдял някой друг), ако линка който е даден вече не се отваря?! Все пак повечето от темите могат да се разглеждат и като архив, за това какво се е казвало или правело по дадена тема или обект. Пример: повечето от връзките към темата за Черноморец Арена вече не работят и на практика най-пълна и хронологична справка може да се направи само тук. Давам този пример, защото преди около година ми се наложи да възстановявам точно тази тема и ако нямах достъп до архива в стрия форум, това нямаше да е възможно. Почти съм сигурен, че за много от обектите (особено по-старите и тези без реализация) това също е в сила. Това за текстовете, за снимките нещата стоят по същия начин макар и с известни уговорки. Това, че винаги даваме информация за източниците ни прави достатъчно коректни. Ако не е достатъчно, можем да слагаме и директни връзки към статиите от тези източници. [ Редактирано 30 апр 2012: 16:12 ] Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
не знам какво значи достатъчно коректни примерно копирането на текстове и вземането на снимки от stroitelstvo.info е забранено според условията на сайта прав си че е добре нещата да остават в архива но аз държа да измислим начин така че информацията да се чете на сайта който я е създал иначе не е честно наистина и аз го усещам като кражба смятам че в повечето случаи копиране на част от текста пак върши работа за архива може да се приеме правило никога да не се копира цялата новина много често интересната част е само няколко реда може едно изречение да остане ако целия текст е някакъв особено важен но да не е 100% изкопирано + линк за всеки който иска да прочете всичко просто държа всеки който чете новина за която някой се е потрудил да се отплати с посещение на сайта хората така изкарват средствата за съществуването си за снимките ....... много много рядко има някоя снимка от сайтовете която да е нужна и ценна за архива мога да приема изключения но да слагаме снимки от обекти снимани от други сайтове както се случва понякога сега е безсмислено [ Редактирано 30 апр 2012: 21:08 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
Добре, ако приемането на правило никога да не се копира цялата новина те устройва... Защото винаги мога да намеря няколко изречения от която и да е статия, които да не са съществени и без които може да се мине без съдържанието да пострада ни най-малко. Колкото до снимките - имам предвид най-вече чертежи и визуализации на обекти, които няма как да си доставим по друг начин. Иначе за строящите се сгради и инфраструктура - мисля че засега успяваме да снимаме горе-долу редовно и не е проблем да ползваме само наши си снимки. За отбелязване е обаче, че съм попадал на места, където нямат подобни "скрупули" и копират снимки оттук като дори не ни цитират като източник. Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
да определено мисля че трябва да е правило никога целия текст + задължителен линк |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница >> |