Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Спортен комплекс Меден Рудник

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
23 апр 2012: 08:37


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
На мястото на блатото до Битака в к-с "Меден рудник" ще бъде построен модерен закрит басейн. Впоследствие около него ще се направи голям спортен комплекс на открито.

Днес блатото, в което години наред се вливаха отходните води на комплекса, е пресушено. Тече проектиране на закрития басейн, чието изграждане ще започне тази година. Той ще е 25-метров и ще може да се ползва не само от спортните клубове, но и от граждани. Сега в "Меден рудник" има само един малък училищен басейн в СОУ "Константин Петканов", а желаещите да плуват са много.

След изграждането на новия закрит басейн е предвидено около него да се обособят спортни зони за футбол и тенис, както и обслужваща зона с паркинг.

"Комплекс "Меден рудник" ни е приоритет, тъй като беше най-изостанал откъм благоустрояване, въпреки че е с размерите на среден български град. Там в момента сме на финал с изпълнението на проект за изграждане на нова кухня-майка за социалния патронаж и детска млечна кухня, напредва и изграждането на закрития пазар за селскостопанска продукция и хранителни стоки", каза кметът Димитър Николов.

parkove.bg
Най-отгоре
ji
23 апр 2012: 08:39


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
.......Най-отгоре
noemis
11 юни 2012: 11:12
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Спортен комплекс вместо блато в бургаския "Меден рудник"

До края на годината в квартал "Меден рудник" ще започне строителството на най- големия спортен комплекс в Бургас, заяви кметът Димитър Николов при представянето на бюджета за тази година. Идейният проект на съоръжението вече е готов, в момента тече работното проектиране. Спортният комплекс е разположен върху парцел с площ 16 395 кв.м на мястото на пресушено блато, до ул. "Въстаническа" и блок 546. Проектът се разработва от "Профилекс" ООД, спечелил обществена поръчка, обявена от община Бургас. Комплексът ще се изпълнява на два етапа. Първият етап включва изграждането на сграда, в която е предвиден покрит плувен басейн. Впоследствие до него ще се развие спортен комплекс на открито, включващ футболни игрища и тенис кортове. Планирано е и строителството на открит паркинг за посетителите.
цялата статияВелосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
16 юли 2012: 11:10


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
До края на годината в квартал „Меден рудник” ще започне строителството на най-големия спортен комплекс в Бургас. През първия етап ще бъде изграден закрит плувен басейн. Впоследствие до него ще се развие спортен комплекс на открито с игрища за различни видове спорт. Идейният проект, разработен от „Профилекс” ООД, вече е готов, в момента тече работното проектиране. Спортният комплекс ще е разположен върху парцел с площ 16 395 кв. м.

връзка
Най-отгоре
ji
17 дек 2012: 15:25


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Община Бургас търси партньор за изграждане на спортен комплекс в “Меден рудник"

..............

Теренът се намира на комуникативно място - в непосредствена близост догодина ще бъде построена новата автогара на "Меден рудник", оттам ще минава и бързата автобусна линия с 67-те нови автобуса по проекта "Интегриран градски транспорт". Спортният комплекс ще е единствен по рода и размерите си в 80-хилядния "Меден рудник", който е и жилищният район, обитаван от най-много млади бургазлии с афинитет към движението и спорта.

Община Бургас уверява потенциалните инвеститори, че има необходимия опит в областта на публично-частното партньорство и въпросният проект е още една възможност местна власт и бизнес заедно да направят нещо полезно за всички бургазлии.

цялата статия
Най-отгоре
ji
18 апр 2013: 17:05


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
пускам нещата тук макар че може би заглавието трябва да бъде сменено ....

хронологията:

- през 2012 Община Бургас обяви, че на терен в Меден Рудник до някогашния битак ще строи най-големия спортен комплекс в града, като началото ще бъде с изграждането на закрит плувен басейн ....
- в началото на 2013 става ясно, че намеренията на общината са променени и за терена до битака ще бъде търсен концесионер, който да изгради там обекти със спортно предназначение, а общинските инвестиции в спортна инфраструктура се пренасочват към друг терен в центъра на комплекса
- на 13.03.2013 Община Бургас обявява обществена поръчка за инженеринг (проектиране и изграждане) за обект "Плувен басейн в Меден Рудник"
- на 01.04.2013 обществената поръчка е прекратена поради "Установени са нарушения при откриването на процедурата, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията при които е обявена процедурата."
- на 17.04.2013 е обявена нова обществена поръчка
крайният срок за подаване на офертите е 06.06.2013 г. Час: 16:00

краткото описание на дейностите:

Изготвяне на проект за „Закрит плувен басейн в ПИ с идентификатор 07079.651.72 , УПИ І, кв.135 по плана на РЦ "Меден рудник ", Бургас,съгласно Задание за проектиране прието на ЕСУТ. Изпълнение на предвидените в проекта СМР вкл. и доставка на оборудването необходимо за нормално функциониране на басейна. За басейна задължително да се предвиди спортно оборудване според изискванията на Българска федерация по плуване и FINA: разделители за коридори; блокчета за скачане; обозначаващи системи за плуване гръб и фалстарт; врати и ограничителни разделители за състезания по водна топка. Да бъде монтиран тренировъчен часовник за басейн – 2 броя, в двата края на басейна.


критерии за оценяване:

Икономически най-изгодна оферта при:
Посочените по-долу показатели:
Показател: „Предлагана цена” (ОЦ) ; тежест: 60
Показател: Оценка на Техническото предложение (ОТ); тежест: 20
Показател: Оценка на идейната концепция; тежест: 20


отново порочната практика цената да е от най-голямо значение
така значението на фактори като архитектурни достойнства на проекта, оригиналност, качество на материалите да бъде пренебрежимо малко

Най-отгоре
ji
08 юни 2013: 09:43


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
новина от вчера
в статията има и снимки на някакви визуализации на двата варианта за проекта

Техническите предложения на варненската „Планекс“ и консорциум „Зона спорт“ бяха отворени днес в общинска администрация

Две са фирмите, подали оферти за изграждането на модерния плувен комплекс в „Меден рудник“, стана ясно днес при отварянето на техническите предложения на участниците. Варнеската „Планекс“ ООД и бургаският консорциум „Зона спорт“ представиха и идейните си концепции пред администрацията.

<връзка>
Най-отгоре
ji
27 юли 2013: 10:47


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
ю-хууууу
има кандидат изпълнител
и пак картинката на предполагаемия вид на сградата

ДЗЗД „Зона спорт“ остана единствения кандидат в обществената поръчка за изграждането на покрития плувен басейн в „Меден Рудник“. Това стана ясно днес при отварянето на ценовите оферти на участниците. Заради пропуски в техническото предложение, отстранен от процедурата е другия участник - варненската „Планекс“, съобщи председателят на комисията Живко Иванов. Ценовата оферта на „Зона спорт“ за изпълнението на амбициозния проект е 1,87 млн.лв.

Бургаският консорциум „Зона спорт“ е учреден от две от големите строителни компании в региона - „Билдинкс“ и „Термал инженеринг“ ООД.

<връзка>


[ Редактирано 27 юли 2013: 12:39 ]
Най-отгоре
ji
22 ное 2013: 12:12


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Консорциум ДЗЗД „Зона спорт“ е обявен за победител в обществената поръчка за изграждането на покрития басейн в „Меден рудник“, показа проверка на Флагман.бг. Дружеството печели процедурата с цена 1,55 млн.лв., без ДДС. Срещу тази сума точно за година ще трябва да се изгради модерен спортен комплекс на мястото на старото блато до битака в „Меден рудник“.

<връзка>бесовете малко са объркали мястото за строителство но то пък може ли всичко да помни човек
сега като погледнат тук ще си коригират текста
Най-отгоре
noemis
03 яну 2014: 18:41
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

От сайта на общината:

Строят покрит басейн в “Меден рудник”

Кметът Димитър Николов и директорът на ТД "Възраждане" Магдалена Манолова инспектираха започналото изграждане на нов покрит басейн в к-с "Меден рудник". В момента се извършва грубият строеж на съоръжението, което струва 1.5 милиона лева, осигурени от Община Бургас.

Басейнът ще е с дължина 25 метра. Дълбочината му е 1.80 метра, малко по-голяма от стандарта - така ще се ползва и за практикуване на бързо развиващата се в Бургас водна топка. Басейнът не е предназначен за големи състезания, а основно за детски и любителски спорт. Той ще се ползва от училищата в комплекса, от бургаските клубове в плувните спортове, както и от всеки желаещ в свободните от тренировки и занятия часове.

Край покрития басейн ще бъдат изградени трибуни с 300 седящи места. Община Бургас има изрично изискване към изпълнителя вентилационната и отоплителната система да са перфектни. Към филтриращата инсталация ще бъде включен озонатор, за да се намали до минимум използването на хлор. Басейнът трябва да заработи до края на годината.
.................

цялата статия и още снимки в сайта на общината (линка по-горе)

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
Отиди на страница       >>