Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас
 
<< Назад | Напред >>

Сън в лятна нощ

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
09 фев 2009: 12:21
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Какво носи 2009 г. на Бургас и България
Градът ни ще има девет месеца лято и три месеца мека зима, ще процъфти туризмът


factor-bs.com

В началото на 2009г. бихме искали да отправим нашата прогноза към Вас, за да споделим преди всичко оптимизма, който лъха от нея за Бургас и България. Тя е логичен резултат в контекста на това, което вече публикувахме за устойчивото развитие на България в следващите години. В огърлицата от постижения, с които скъпата ни Родина ще се окичи,навлизайки в този период, Бургас ще бъде един от най-красивите й бисери. Бургас ще бъде градът на мечтите!

Затоплянето на климата в близките пет години ще сдобие Бургас и морските ни селища с почти девет месеца лято и три месеца мека зима.Още през 2010г. туризмът в България ще възвърне позициите си на международния пазар, което се отнася и за нашия регион. Енергийните и финансови кризи няма да влияят на икономиката и душевния мир на нашите съграждани. Както няма да има земетресения и наводнения с фатален край.

Ще се откриват нови производства,и нови работни места. През следващия петгодишен период строителството и урбанизацията ще радват все повече жители и гости на града. Време е най-накрая да видим една красива многофункционална сграда и до „Альошата”. И не само там! Има много места в широкия център, на които биха се построили общественозначими сгради, които да красят Бургас и повдигат самочувствието на гражданите и гостите му.

Градът ще бъде газифициран изцяло, НО ПРИОРИТЕТ В НЕГОВОТО РАЗВИТИЕ ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИСТАНИЩЕТО! Като най-краткият път от Изтока към Европа,то трябва да развие фериботното си направление, като осигури такива връзки с възможно повече на брой черноморски пристанища! Инвестициите, вкарани в това направление, ще бъдат много печеливши.

Бургас трябва да се развива НА ЮГ! Защото, както е казал поетът -”Пенсионерът от Европа евтино хорце на Слънчев бряг ще тропа, а младежта и с алкохол ще се упива,и душа и тяло ще убива!”. Което, разбира се, откъдето и да го погледнеш, не е добре, но какво друго можем да кажем повече, когато, курортът вече показва, че евтинията е спонсор на простотията!

Казваме „ развитие на Юг” и имаме предвид Крайморие.Там ще се развива най-богатият и модерен квартал на града и не само на града.

БЪЛГАРИЯ – ДЪРЖАВАТА НИ Е В КОЛОВОЗ, ПО КОЙТО ОБРАТЕН ПЪТ НЯМА! АКО НА ТЕЗИ ИЗБОРИ НАРОДЪТ ОСТАВИ ДЪРЖАВАТА НА ГАРАТА БЕЗ ИМЕ, ТОВА ЩЕ Я ЛИШИ ОТ БЪДЕЩЕ! Ще я лиши от надежда,че истината я заслужава всеки, който е чул гласовете на душата си и е гласувал със сърцето си за тъй мечтаната Родина на предците ни – да е и бъде земен рай! Затова изборите са най-важното за страната ни през 2009г.Те ще бъдат и най-масовите. Приемането на мажоритарната система ще активира хората да избират между личности, а не между партии.НО ИЗБОРИТЕ ЗА ПАРЛАМЕНТ И ЕВРОДЕПУТАТИ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕДНОВРЕМЕННО! Народът трябва първо да види кой за какво става и тогава да гласува за евродепутати. В парламента ще влязат вероятно седем партии, и новосформираните ще се представят успешно както за парламент, така и за европарламент. БСП,ДПС и НДСВ обаче едва ще прескочат минимума.

Вероятно пак ще ни управлява коалиция,но ако народът най-после застане зад истината - след бъдещите избори в България най-после ще се наложи културна законова „диктатура”! Корупция,мутри и ментета ще останат на бунището на историята. Там трябва да им се издигне паметник,ако някой все още иска.

Банкова криза няма да има,защото финансовата ни система е стабилна и след кризата с газа икономиката бавно ще се стабилизира. Поради благоприятния климат 2009г. ще бъде силна за животновъдството,овошките,житните култури и лозята.

Европа, каквото е обещала като финансов ангажимент, ще го даде, но стимулирането на икономиката ни чрез различните фондове ще стане по- мащабно след изборите. Което е обяснимо, като се има предвид какво се случва с парите от еврофондовете до момента. Дори има шанс да получим сериозно допълнително финансиране, ако новото правителство спечели доверието на Евросъюза.

Голям проблем за страната ще бъде все още обаче войната по пътищата. Мащабно ново строителство по магистралите вероятно ще стартира в началото на 2010г. Друг сериозен проблем за икономиката ни ще бъде Кремиковци,който ще продължи да агонизира, както и минната промишленост,която сериозно ще закъса.
Както вече казахме, туризмът ще започне да възстановява позициите си на международния пазар през 2010 и България ще разчита много на това. През новия правителствен мандат ще има бум на раждаемостта – както вече знаем, след Нова година народът ни премина прага на отрицателния прираст, а синовете и дъщерите на Родината ни, които са извън нея, все повече ще гледат към България и ще се завръщат. Този процес вече стартира с първите рейсове емигранти, завърнали се от Испания неотдавна, но ще се засили осезателно с настъпването на пролетта.

И за да се случи всичко това,нека не забравяме още веднаж,че най-важното събитие за България ще бъдат изборите, към които никой не трябва да остане равнодушен. Те ще решат бъдещето на страната ни много години напред и дано всеки един от нас си даде ясна сметка за това.
Автор: Ат. ГЕОРГИЕВ, Ю.ГЕОРГИЕВА
===================

Мечтите, както казват, са безплатни.
Но е хубаво да ги има...Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре