Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Абсурдите

<< Назад | Напред >>

На вниманието на общината !!!!

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
seagull
20 фев 2014: 12:39

Регистриран потребител #1138
Регистриран: 19 мар 2013: 22:00

съобщения: 219

[ Редактирано 08 апр 2014: 13:51 ]
Най-отгоре
nasomatrix
20 фев 2014: 13:24

Регистриран потребител #207
Регистриран: 07 юни 2011: 17:01

съобщения: 189
Никой не мрънка за влеоалеи да има от всяка страна (макар че това е нормална практика за град, който се бие в гърдите че е ВЕЛО), става дума, че тротоарът прилича повече на градската инфраструктура в Припят, отколкото на уж модерен европейски град. "трябва ли ПЕШЕХОДЦИТЕ да преминават на отсрещният" е написано. И това не е единствения такъв, в Славейков на метри от шукаритетния МОЛ Галерия е същото, около мола лъснато, в страни от мола блъснато! Луд нон стоп пише момичето, не луд кон, ама е хубаво да се чете, преди да се злобее по дефоулт. Тоя форум от форум за развитието на Бургас се превърна в някакво поле за избиване на злоба...

[ Редактирано 20 фев 2014: 13:25 ]
Най-отгоре
ji
20 фев 2014: 13:35

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
:)))
въй
в Меден Рудник повечето улици изобщо нямат тротоари
този тротоар, който все пак има настилка изобщо не е най-големия проблем на града
хубаво е нещата да се степенуват
ако ще се оправят тротоари аз лично предпочитам този да остане на заден план защото има по-належащи
аз също не съм споменавал за "тротоар от другата страна на пътя"
говорех само за велоалея
практиката от двете страни на пътя да има двупосочни велоалеи не е "най-нормалната"
практиката за две еднопосочни от двете страни и тази за една двупосочна от едната страна са еднакво "нормални"
дори да имаше две еднопосочни пак orlifly щеше да се движи в насрещното и трябваше да пресече за да си хване нейната велоалея
въпросът беше че няма как велоалеите да покриват желания от всеки "най-удобен път"
всички трябва да се съобразяваме
и да ....
аз злоба не усещам някой да показва
просто "нормално" обсъждане на нещата

[ Редактирано 20 фев 2014: 13:52 ]
Най-отгоре
orlifly
20 фев 2014: 13:47

Регистриран потребител #402
Регистриран: 02 май 2012: 12:00

съобщения: 74
Бре браво на Nasomatrix ...имам чувството, че само той разбра , че говорим за тротоарът който е обрасъл и е предназначен за пешеходци, а не за велоалея ( просто пътят на колоездач минаваше от там и го щракнах, за да покажа в какво се забъркват пешеходците " БУМ ШАКАЛАКА ,ЯКО ВЛИЗАМ В ХРАСТАЛАКА " ) .....за човек който всеки ден ходи на работа с колело лете и зима имам доста опит не е песен пак казвам има какво да се желае , но градът е в едно ново начинание и му трябва време... за западните велозони няма да говорим те са несравними и удобни и даже и да се метнеш на пътв с 3 км в час колите ще карат зад теб и гък няма да ти кажат... въпрос на дисциплина..
....за колите които минават на пряко можем да поспорим много ... в последно време се чудя Александровска в горната си част пешеходна ли е или е отворена за мотопеди и по тежки МПС( без специален режим СОД, колите на СИНЯ ЗОНА и почистващите машини и т.н )

.
Най-отгоре
nikolla
20 фев 2014: 13:58

Регистриран потребител #1638
Регистриран: 14 дек 2013: 23:20

съобщения: 98
ji написа ...

:)))
въй
в Меден Рудник повечето улици изобщо нямат тротоари
този тротоар, който все пак има настилка изобщо не е най-големия проблем на града
хубаво е нещата да се степенуват
ако ще се оправят тротоари аз лично предпочитам този да остане на заден план защото има по-належащи
аз също не съм споменавал за "тротоар от другата страна на пътя"
говорех само за велоалея
практиката от двете страни на пътя да има двупосочни велоалеи не е "най-нормалната"
практиката за две еднопосочни от двете страни и тази за една двупосочна от едната страна са еднакво "нормални"
дори да имаше две еднопосочни пак orlifly щеше да се движи в насрещното и трябваше да пресече за да си хване нейната велоалея
въпросът беше че няма как велоалеите да покриват желания от всеки "най-удобен път"
всички трябва да се съобразяваме
и да ....
аз злоба не усещам някой да показва
просто "нормално" обсъждане на нещата

Изобщо не става дума за поправяне(ремонт) на тротоари.Там трябва да пуснат 10-на роми с мотики, които да оплевят тротоара, както лятото правеха редовно на тротоара пред Мол Галерия.

[ Редактирано 20 фев 2014: 13:59 ]
Най-отгоре
ji
20 фев 2014: 14:08

информация от преди малко
по Димитър Димов, точно където е карала orlifly тротоарът от плочки ще бъде сменен с асфалтиран тротоар с велоалея

ура

[ Редактирано 20 фев 2014: 14:09 ]
Най-отгоре
orlifly
20 фев 2014: 14:22

Регистриран потребител #402
Регистриран: 02 май 2012: 12:00

съобщения: 74
Ji ти наистина не разбираш, че става въпрос за пешеходците .. който да решат да се движат от страната на Изгрев искат да останат от тази страна , и просто да си вървят по тротоара... малко е нелогично да пресичат отсреща нали.. и никой не говори за преасфалтиране и кандидатсване по европрограми и тем подобни гранд проекти, а за оплевяване ...сложно ли е или по-добре да си мрънкаме колкото да дигаме шум че в Меден рудник нямало тротоари..Боже и там бях една година и ми стига , горките хора дето живеят там .. редовно когато тръгвах за работа пред врата на входа пасяха 4 коня , просто защото няма път , никакви тротоари кооперацията е прасната насред нищото иначе в калта опънати две кофи за смет (строителят Красимир Стойчев много добре познат на вас вярвам , се оправдава с общината ( още преди да беше част от тях) , Общината трябва да си оправи бакиите със собстениците на въпросната земя )..абе кючек голям , да дам пример с Италия... първо инфраструктура, после жилищни сгради ...

Най-отгоре
ji
20 фев 2014: 14:33

orlifly
това за асфалтирания тротоар с велоалея е напълно сериозно
подробности ще има по-късно на сайта
само ми трябват едни 10 часа да смеля информацията, да нарисувам схемите, да направя таблиците .....
ако довечера не спя утре на обяд статията ще е готова
Най-отгоре
sheikh77
20 фев 2014: 16:17
Регистриран потребител #188
Регистриран: 16 май 2011: 06:42

съобщения: 347
Ама информацията за поръчката я пусни в раздела, който е. Голям проблем с тоя тротоар в Изгрев с тревицата стана. Има решяния за доста от нещата, които се коментират тука, при някои има заложени проекти и затова се бавят. Това е.
Най-отгоре
nikolla
20 фев 2014: 17:16

Регистриран потребител #1638
Регистриран: 14 дек 2013: 23:20

съобщения: 98
sheikh77 написа ...

Ама информацията за поръчката я пусни в раздела, който е. Голям проблем с тоя тротоар в Изгрев с тревицата стана. Има решяния за доста от нещата, които се коментират тука, при някои има заложени проекти и затова се бавят. Това е.

А проблема, за който аз пиша от толкова време от разрешимите ли е, или няма надежда да бъде решен?

[ Редактирано 20 фев 2014: 22:09 ]
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>