Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Абсурдите
 
<< Назад | Напред >>

На вниманието на общината !!!!

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, Elkisa
Автор Отговор
sa_radev
09 май 2015: 16:29

Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09

Местоположение: Burgas
съобщения: 628
...във Варна кмета върви след майсторите да си редят плочките...
С тази задача, там се натовари Главния архитект - арх.Виктор Бузев.
Това, което ми направи страхотно впечатление, беше че той най-безцеремонно върна няколко проекта за доработване, а освен това човек много често може да го види по строителните обекти да се разправя директно с работниците!
Ето едно скорошно интервю с Портних <връзка>
По отношение на булевардите, които се ремонтират там... Общо дължината е над 10км, няма да навлизам в детайли, но освен дъждосборните шахти, за отводняване се използват и ето тези бордюри
Още две неща, които са доста важни, а нашата администрация ги пренебрегва:
Ще припомня, че по договора с оперативната програма крайният срок за завършване на пешеходната зона е през ноември, но ние не можем да си позволим този лукс - длъжни сме всичко да е готово преди активния туристически сезон. В договора има заложен и 5 години гаранционен срок, в който изпълнителят за своя сметка трябва да отстрани всеки възникнал дефект в хода на експлоатацията. Всички пренареждания и досега са за сметка на изпълнителя.

Някой знае ли колко е гаранционния срок на "Тройката", примерно, или на някой друг обект в Бургас?
От месец в общината работи специално звено от юристи и архитекти, което нарекохме "Недвижимо културно наследство". Това са 5 човека, които се занимават само с това - да осигурят опазването и поддръжката на ценните сгради във Варна. Вие неотдавна публикувахте първите резултати от работата им - издирват се собствениците на сградите-паметници, връчват им се констативни протоколи за нужните ремонти. Но тук по закон сме длъжни да спазим дълги срокове за проектиране и съгласуване с Министерството на културата, след това има срок, в който собствениците сами, доброволно могат да направят ремонта. Едва тогава общината ще има законното право да се намеси. Знаете, че приехме актуализиран списък на недвижимото културно наследство във Варна - старият не беше пипан от десетилетия. Отне ни година, но сега имаме изключително подробен регистър на всяка ценна сграда във Варна. Освен това в новия списък бяха добавени още 150 обекта, неясно как пропуснати досега. Вече 3 месеца, обаче, актуализираният списък чака одобрението на Министерството на културата. Въпреки това ние изпращаме писма на собствениците на всички 700 обекта в него за това какви са задълженията им по закон.

За такова звено в Община Бургас, се говори от години, но въпреки настояването от страна на САБ и КАБ Бургас, реални стъпки за създаването му, не са предприети! Вместо това, се продължава с констативните протоколи за "силно обезличени сгради, загубили художествено-естетическа стойност", които се отписват от регистрите за паметници на културата и после се събарят...
Най-отгоре
Уебсайт
tonica
09 юни 2015: 10:37
Регистриран потребител #222
Регистриран: 25 юни 2011: 07:45

съобщения: 53
<връзка>

Отново повдигам стара тема. Не е за вярване, че Общината или Чистотата не могат да се справят с тази простотия-мръсотия-грозотия. Ако Общината е безсилна (!?) да глобява или таксува за ползване на общинско място, поне Чистотата може да ги отстранява. Всяко дърво, стълб, водосточна тръба, ел-табло е безобразно облепено с разкъсани обяви и жълтясали от дъжд некролози. Ако чистачите, които метат ежедневно тротоарите, редовно ги отстраняват, фирмите постепенно ще спрат да се харчат за такива "лепки", а опечалените ще се откажат да си забучват скръбните съобщения по дърветата на спирките. В сравнение с други дейности / разходи на общината по обществени проекти и мероприятия, това нито е трудно, нито е скъпо. Финансират се ремонти на улици и тротоари, поддържане на площади, градинки, цветарници по улиците, организират се концерти, изложби и пр., а се търпи тази нагла грозота на всяка крачка, чието отстраняване е пренебрежим разход и усилие.

Не искам повече да гледам тази градска среда - заприличваме на латиноамерикански фавели.

Най-отгоре
WarKiller
09 юни 2015: 12:16
Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 833
Да, изключително дразнещо и гразно.
А специално за некролозите - реален случай е, чужденци да питат, дали тези хора на снимките се издирват за нещо...

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
vench
09 юни 2015: 16:06

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Да и аз съм го чувал това с изчезналите хора. Некролозите като цяло още от малък супер много ме отблъскват. Знам че звучи грозно, но на практика това е един вид обява - "Ма той умрал ма!". Аз лично няма да си правя некролог като умра :Д

А относно цялостния проблем - повече от отвратително е! Добре че я няма вече онази ужасна стена на Жабарника, където имаше една педя слой от плакати. Гади ме се направо!

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
tonica
09 юни 2015: 17:01
Регистриран потребител #222
Регистриран: 25 юни 2011: 07:45

съобщения: 53
Добре, всички тук сме на едно мнение. Ама как да накараме Общината да реагира ? Има ли някакъв механизъм ? Иначе продължаваме да си живеем във все по-грозна среда, озеленена с дървета, накичени с парцаливи листчета за бързи кредити и некролози. Отвратително е. Някой знае ли, как да задвижим общината ?
Най-отгоре
tobli
10 юни 2015: 12:51

Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15

съобщения: 449
Онова телефонно приложение за сигнали няма ли да е полезно в случая?

az
Най-отгоре
tonica
10 юни 2015: 16:26
Регистриран потребител #222
Регистриран: 25 юни 2011: 07:45

съобщения: 53
tobli написа ...

Онова телефонно приложение за сигнали няма ли да е полезно в случая?


Аз предполагам, че то служи за сигнал на нещо инцидентно - виждаш нещо опасно или нарушение (открит кабел, голяма дупка), снимаш, пращаш, за да го видят веднага, тъй като не могат да знаят / виждат всичко.

А лепките по стълбове, дървета, ел-табла, водосточни тръби и пр. са трайна градска среда - те го знаят. Това е от години и поради липса на реакция става все по-наситено и нагло. Въпросът ми е, как да ги принудим да приложат механизми за изчистване и прекратяване на лепенето.
Най-отгоре
trendo00
10 юни 2015: 17:32

Регистриран потребител #468
Регистриран: 16 юни 2012: 17:25

Местоположение: Бургас
съобщения: 30
Има няколко варианат.
1. Пишете писмо до кмета.
2. Отивате на приемен ден при кмета.
3. Срещате с някой от общинските съветници, който да поиска от общината да направи нещо по въпроса.
4. Входирате докладна в Общински съвет. Как точно става, мисля че хора от форума знаят по добре, подобно на докладната за обществените обсъждания.
Най-отгоре
TOXICALERT
13 юли 2015: 18:48
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
Благодарни сме за кучешките градинки, но откакто са направени грижите по тях напълно липсват. Вече са в окаяно състояние и имат нужда от поне базови неща. Ето тази в Славейков , вратите и са съсипани , двете пейки , които има и не са поставени от общината , а са домъкнати от бог знае къде също.

Най-отгоре
Nasko62
16 юли 2015: 08:02

Регистриран потребител #2317
Регистриран: 16 юли 2015: 07:45

съобщения: 2
Здравейте съграждани нов съм в форума и не съм на ясно много мног как се качват снимки и така нататък но ако тези форумни писания се четът от някои общинар искам да го попитам как може да има разкопани пътища кръстовища и така нататък по 6 месеца и повече и по точно искам да се визирам с разкопания път в началото на пресечката за магазин Салекс и Бриголаж освен всичко останало там е и изключително живото застрашаващо защото тези коли които пресичат пътя от меден рудник към центъра за да отидат до един от тези два голями магазина а там не се намират само те а и много други работни муста на хора там се получава тапа която може да струва човешки живот и чак тогава наи вероятно ще се вземат мерки ама нали знаете след дъжд качулка и не е само там но специялно там е разкопано от минимум 6 месеца дано този пост стигне до правилния човек и се вземат мерки
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>