Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

значими проекти и събития в Бургас през последните 20 години

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
28 май 2009: 15:03

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
нещата на високо ниво които са се случили в този град през последните 20 години
става въпрос за наистина значими неща които са се отразили на начина на живот в града и които са достатъчно свестни за да бъдат поне на ниво "важно за страната"

ето моята класация подредена хронологично

1. стадион Нефтохимик - 1997 година
(все още най-добрия стадион в страната колкото и парадоксално да звучи 12 години по-късно)

2. сградата на БСУ - 2004 година
(може би най-сериозната инвестиция в образованието за цялата страна от 89-та до днес ... една от най-красивите сгради в Бургас в момента .. университета определено носи много позитиви за града въпреки типично бургаското омаловажаване на нашите си неща което кара повечето бургазлии да се отнасят иронично към качествата на БСУ)

3. спирит оф бургас - 2008 година
(не съм най-големия музикален и концертен маняк но съм бил на 2-3 големи концерта в България и смятам че първото издание на фестивала беше велико и на световно ниво ... атмосферата беше страхотна а самата концепция с много сцени за първи път осъществена в страната ... факта че влезе в класациите за най-добър фестивал в европа говори достатъчно)

.....................................

това е ....
за 20 години толкова
всичко останало са дребни детайли които нямат достатъчно принос за цялостната обстановка
нищо голямо което да промени града
Най-отгоре
WarKiller
28 май 2009: 16:14

Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Напълно съм съгласен с класацията.
Обаче за да не е "типичното бургаско омаловажаване" ми е интересно какво може да се каже по същата тема и за другите големи български градове? Неща, които са важни за страната...

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
dolphin_bs
21 юни 2009: 14:08
Регистриран потребител #27
Регистриран: 15 окт 2008: 10:07

съобщения: 82
Аз също съм съгласен с класацията,но си се иска да продължа с още няколко обекта и събития,които са важни поне за града ни.Хайде ще ги наредин на,съответно 4,5 и 6 място.
4.Хотел Мираж-първият по-атрактивен с фасадата си и 4-звезден хотел.
5.Новият \и единствен \мол "Бургас Плаза",който ежедневно се посещавал от 10-15000 души,а през почивните дни и до 30000...
6.Фестивал на пясъчните фигури-Първи и единствен по родаси в България,който това лято ще прави второто си издания.
Най-отгоре
ji
22 юни 2009: 09:09

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
не мисля че твоите 4 и 6 имат някакво особено значение дори за града
мираж е по-скоро значим като вид и местоположение за градските фотолюбители
всяка трета снимка на тема град бургас включва хотел мираж

иначе в града има още поне 4-5 хотела на нивото на мираж
да не говорим че е комично 300-хиляден град с претенции за туристически център да няма 5 звезден хотел
трагедия

фестивала на пясъчните смешки е събитие на ниво селски панаир
дори панаирите по селата са по-мащабни атрактивни и посетени

бургас плаза е ок за класацията но само в рамките на бургас и то с големи надежди скоро да бъде един от по-лошите търговски центрове в града след като нивото му определено не е достатъчно восоко

[ Редактирано 22 юни 2009: 09:11 ]
Най-отгоре
WarKiller
22 юни 2009: 14:21

Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Фестивалът на пясъчните фигури на мен лично ми беше интересен... Друг е въпросът, че се оглежда точно за 15 минути и не е нещо, за което съм разправял на приятелите си от другите градове. Тоест не е от никакво значение. Дали ще го има пак или не - ми е общо взето все тая.
Също така мисля, че за 2 билета за вход дадохме 12 или 14 лева, което също си е смешно, тъй като 95% от нещата можеш да ги видиш спокойно и без да влизаш, а само като се разходиш около оградата...

Петзвезден хотел най-накрая ще имаме - Приморец... Друг е въпросът, че лично за мен ще изглежда ужасно... Огромно бетонено чудовище в стил "мутро-барок" с кулички и римски капители. Супер трагично е, че в България все още се строят подобни неща.

Бургас Плаза може и да стане нещо значимо за града или поне за мен - ако направят обещаните боулинг зала и мултиплекс отстрани... И то ако ги направят преди някой от другите обявени подобни проекти да го изпреварят.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре