Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Мол "Бургас Ритейл"

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
03 юни 2009: 19:07
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Проект Бургас Ритейл

Местоположение град Бургас, между бул. Тодор Александров и входа на пристанище Бургас-запад
Площ на парцела: 24,966 м2

Имотът се намира в близост до бул. Тодор Александров, който е основна пътна артерия на гр. Бургас. Земята съставлява УПИ: LI-265 и L-636. Имотът е застроен със сгради с обща площ от 706 м2, които подлежат на разчистване. Според съществуващия план за регулация и застрояване имотът попада в зона Пч1, което съгласно съществуващите нормативи допуска максимален коефициент на застрояване до 2.5, и съответно максимално евентуално изграждане на сгради с обща разгърната застроена площ до 62,415 м2.

www.ergcapital-3.bg


Кино “Арена” преговаря за Бургас
Молът на бившата база на “Мостстрой” започва да се строи през есента


03.06.2009
factor-bs.com


Търговският център, който ще се намира на бившата база на “Мостстрой” в индустриалната зона след улица “Мария -Луиза”, започва строителство през есента. “Черноморски фар” писа за бъдещия проект на Българо-американския инвестиционен фонд, чийто старт се очакваше в началото на годината. Забавянето на проекта се дължи най-вече заради стагнацията на пазара. Въпреки това инвеститорите вече разполагат както със строителна виза, така и с нужното одобрение от БДЖ. От общината също потвърдиха сериозните намерения за изграждането на мола. Изготвени са всички работни проекти. Проектът ще бъде финансиран от АДСИЦ “И Ар Джи Капитал-3”. Мажоритарен дял в дружеството има именно Българо-американският инвестиционен фонд. Доскоро инвеститорите бяха собственици на Българо-американска кредитна банка.
В момента теренът е разчистен, съборени са постройките към “Мостстрой”, както и съществуващият дълго време бетонов възел. Инвестицията в проекта е между 15 и 20 милиона евро, в зависимост от промените в цените на материалите и други фактори. Разгънатата застроена площ на мола ще е 30 000 квадратни метра.
Търговският център ще бъде съобразен с изискванията за зелени площи на общината, ще има както бизнес офиси, така и магазини. За това съобщи Костадин Петков, старши мениджър на Българо-американския инвестиционен фонд.
В момента се водят преговори с водещите наематели на търговския център. За разлика от “Бургас Плаза”, в новия търговски център има планирано кино. Един от операторите на родния пазар, проявил интерес към бургаския проект, е кино “Арена”. Инвеститорите също така предвиждат и боулинг и детски кът. Все още обаче няма окончателни договори, тъй като много от водещите марки в страната се страхуват да инвестират в поредния проект “на зелено”.
Както “Черноморски фар” писа, за да бъде удобен и безпрепятствен достъпът на гражданите, от инвеститорската компания ще изградят надлез към мола, който ще минава над жп прелезите. Той ще бъде дарен на общината. От съоръжението ще се възползват не само клиентите на търговския център, но и пристанищните работници и служители на фирмите в района.
Инвестиционната стратегия на "И Ар Джи Капитал – 3” е насочена към закупуването на предварително определени сгради с търговско предназначение и отдаването им под наем. "И Ар Джи капитал 1" е първото, а "И Ар Джи капитал 2" съответно второто от планирана серия акционерни дружества със специална инвестиционна цел, основани съвместно от американската компания "Сердика капитал адвайзърс" и Българо-американския инвестиционен фонд. Основната идея на тези дружества е да инвестират в конкретни имоти, за които има предварително сключени дългосрочни договори за наем със солидни наематели.
В средата миналия месец дружеството бе избрано от екипа на Investor.bg за победител в седмичното издание на рубриката “Акция на седмицата”.
Тогава акционерите на компанията гласуваха да бъде разпределен брутен дивидент от 0,26 лева на акция, с което дивидентната доходност от книжата му възлиза на 10%. И „Ар Джи Капитал – 2” АДСИЦ е сред компаниите на БФБ, които редовно разпределят цялата печалба на акционерите си.

=============

Ниво на изпълнение: инвестиционни намерения т.е. за сега само на хартия)
Проект (рендери) не можах да намеря.


[ Редактирано 24 яну 2011: 00:57 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
WarKiller
06 юни 2009: 10:51


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Досега мненията, които съм прочел за този проект са негативни спрямо мястото му...
На мен пък ми харесва и смятам, че може да се направи удобно като достъп.
Освен дупката на Тройката - едва ли може да се намери по-централен парцел за нещо подобно...

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
ji
07 юни 2009: 09:10


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
ето перфектното място
http://www.chernomorka.com/info.php?info_id=10

това както и целия район около трапезица който в момента е промишлена зона
вероятността да се случи обаче е около нулева

не можах да разбера много много от сайта но изглежда сякаш черноморка е все още държавна като .... "Основна цел на кооперацията е да осигурява работа на хората с увреждания в града и региона."


[ Редактирано 07 юни 2009: 09:14 ]
Най-отгоре