Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Вело Бургас |
|
<< Назад | Напред >> |
[анкета] Имат ли място велоалеите в Морската градина на Бургас? |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
ku4eto |
|
||
![]() Регистриран потребител #668
Регистриран: 16 сеп 2012: 22:19съобщения: 4 |
Почти ежедневно карам велосипед, къде за удоволствие, къде като начин на придвижване, и поради натоварения трафик в града, много държа на велоалеите като територия, където мога да карам спокойно, без да съм нащрек постоянно за изскачащи дечица, или, още по-лошо, от далеч по-наглите им майки, които и ми се карат, че им звъня. Хайде, в Морската градина мога да приема донякъде да ходят по очертаните велоалеи, но например по маршрута в участъка от "Демокрация" до Пантеона, където между пешеходната част и велоалеята има дори градинка, вече е прекалено. Да не забравя и че наскоро щях да ям бой от комплексар баща с дебел врат, щото съм му бил стреснал детето, докато то спокойно си вървеше и ядеше сладолед пред мен в гореспоменатия участък. | ||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
![]() ![]() ![]() Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
27-годишен велосипедист от Карнобат блъсна тази сутрин пешеходка на главната бургаска улица "Александровска", близо до №94. Инцидентът е станал около 9 часа, съобщават от полицията. Велосипед "Спринт", управляван от мъжа с инициали В.П., връхлетял 42-годишната С.Д, докато тя се разхождала по улицата. Вследствие на удара, жената получила контузия на главата. Тя е прегледана в болницата и освободена за домашно лечение. Виновникът за инцидента е велосипедистът, който карал лудо по пешеходната зона, макар тя да е обозначена като такава, посочват от полицията. <връзка> |
||
Най-отгоре |
|
||
mipopov |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #1079
Регистриран: 02 мар 2013: 20:52Местоположение: Бургас съобщения: 336 |
ЗДП: Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено: 5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години. ППЗДП: Чл. 141. На водача на велосипед е забранено: 6. да управлява велосипед по площите, предназначени за движение само на пешеходци. Тази забрана не се отнася за децата велосипедисти. "Да премахнеш пешеходна пътека от основен пешеходен маршрут в населено място и да искаш пешеходците да спрат да минават от там, е все едно да сложиш пешеходна пътека на магистралата и да искаш колите да намалят пред нея!" |
||
Най-отгоре |
|
||
Йоан |
|
||
![]() Регистриран потребител #262
Регистриран: 07 сеп 2011: 18:11съобщения: 188 |
В България е по-добре да нарушиш закона и да си караш по тротоарите / пешеходните улици, но да оцелееш, отколкото да караш по някоя натоварена улица, където могат да се създадат по-големи опасности. По закон велосипедистите трябва да се движат по улиците в най-дясната част на пътното платно. Където е удачно, го правя (например по улици като Калоян, Фердинандова, Сан Стефано), но по други си е чисто самоубийство (например Струга или Ст. Стамболов), където предпочитам да карам по тротоара. | ||
Най-отгоре |
|
||
bateto_toshko |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #11
Регистриран: 05 окт 2008: 12:08съобщения: 99 |
Именно , за да се спазва закона трябва да има и условия за спазването му .Никой няма да си рискува живота само и само за да е примерен гражданин.
Всичко далеч от морето е провинция |
||
Най-отгоре |
|
||
oxsr |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #1227
Регистриран: 16 май 2013: 09:35съобщения: 2 |
Морската градина е за всички, както и останалите паркове. Все пак карам колелото си за удоволствие и разходка (предполагам, че повечето хора правят същото). Не виждам какъв е проблемът, винаги съм се съобразявал с хората по пешеходните зони, плюс това като велосипедист имам уважение към другите, които карат и когато съм пеша намирам как да им направя път, защото все пак имам глава на тези рамене и мога да преценява ситуациите. | ||
Най-отгоре |
|
||
j_s_georgiev |
|
||
![]() Регистриран потребител #1533
Регистриран: 18 сеп 2013: 12:23съобщения: 27 |
Когато става въпрос за велоалеи в морската, най-коментирана е тази покрай морето. Повечето хора са на мнение че трябва да се премахне, но аз си мисля че има и компромисен вариант. В Поморие има една улица в която влизането е забранено от 18 до 22 часа(за точните часове не съм сигурен), защото е пълна с хора. Мисля си не може ли и тази велоалея да бъде затваряна лятно време, за часовете с най-голем поток от хора. | ||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45съобщения: 1071 |
е, сега казаха, че ще я изместят от едната страна. така мисля, че е по приемлиево
Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
oxsr |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #1227
Регистриран: 16 май 2013: 09:35съобщения: 2 |
Аз все още се чудя от къде дойде проблема, защото по същите тези алеи карам колело от повече от 10 години, но от както начертаха тези означения сякаш се появи някакво неразбирателство. Дори се чудя, защо изобщо това е проблем, защото за мен велосипедисти и пешеходци сме на равно. | ||
Най-отгоре |
|
||
sa_radev |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09Местоположение: Burgas съобщения: 628 |
Всъщност проблемът дойде точно от регулирането на двата потока, и по-скоро неправилното регулиране (положените очертания). Аз лично, не смятам, че трябва да има велоалеи в Морската! Но пък ако няма, то тогава остават само 1/3 от велоалеите и Общината няма да има с какво да се похвали, а Бургас няма да е велосипедния град на България! |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |