Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Вело Бургас

<< Назад | Напред >>

[анкета] Имат ли място велоалеите в Морската градина на Бургас?

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
mipopov
25 сеп 2013: 07:21

Регистриран потребител #1079
Регистриран: 02 мар 2013: 20:52

съобщения: 336
Точно!
Преди като нямаше велоалеи по местата,където ходят пешеходците, просто велосипедистите се съобразяваха с пешеходците и всичко си беше наред. Сега направихме едно изкуствено напрежение между едните и другите, което съм сигурен, че е накарало някои хора да намразят велосипедите.
Затова нещата или трябва да се правят както трябва или въобще да не се правят!

"Да премахнеш пешеходна пътека от основен пешеходен маршрут в населено място и да искаш пешеходците да спрат да минават от там, е все едно да сложиш пешеходна пътека на магистралата и да искаш колите да намалят пред нея!"
Най-отгоре
Уебсайт
vench
25 сеп 2013: 15:01

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Ами аз пък не ги мразя, а когато ходя по велоалеите, е просто защото се разсейвам. Но аз нямам проблем да спазвам правилата. Друг е въпросът, че на някои хора им е много неприятно да им казват къде могат и къде не могат да вървят, поради което те тръгват да вървят точно по забраненото. Много добро решение са си велоалеите, само тази покрай плажа е тъпа, защото там е прекалено тясно. Поне сега ако я сместят в единия край ще бъде малко по подредено...

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
ji
23 ное 2013: 13:57

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Велоалеите в Морската градина отнесоха много критики, както от велосипедисти, така и от пешеходци, когато бяха начертани. Сега Община Бургас има желание да ги направи по-удобни за всички, в рамките на ограниченията на оперативната програма, по която бе реализиран ремонта на парка. Задачата е доста специфична, и всяко решение има своите предимства и недостатъци. Заповядайте, ако искате да споделите идея, да чуете и да обсъдите идеите и мненията на останалите.

[Кога]
27 ноември 2013 г.
[Дата/час]
10:30

подробности ще има в понеделник
Най-отгоре
kdkrastev
23 ное 2013: 19:06
Регистриран потребител #909
Регистриран: 27 яну 2013: 13:45

съобщения: 132
Незнам доколко е удачно да наричаме това разчертаване в морската градина "велоалеи". Ясно е, че са направени с цел отчитане на дейност. Не е нормално натоварена или тясна алея да бъде разчертана в средата за велосипедисти. Дали ще са удачни или не само времето ще покаже, но в този си вид по-скоро отблъскват. При всички положения трябва да са в края на алеите, физически отделени от пешеходния поток, с пластмасови или гумени ограничения, и да се правят само там където остава място и за пешеходците.
Между другото ситуацията е подобна и на най-добрата ни тротоарна велоалея по ул. Гурко. И там пешеходната част е тясна и трудно се минава от изнесените маси и стоки на магазините.
Най-отгоре
Progress
23 ное 2013: 19:09
Регистриран потребител #417
Регистриран: 14 май 2012: 07:38

съобщения: 42
Съгласен съм с kdkrastev, като само искам да допълня, че вместо гумени или пластмасови ограничения много по-красиво ще е велоалеите да са отделени със зелени ивици ( около 50-80 см) от пешеходните алеи.

[ Редактирано 23 ное 2013: 19:10 ]
Най-отгоре
TtW
23 ное 2013: 22:07
Регистриран потребител #1220
Регистриран: 10 май 2013: 21:23

съобщения: 309
Как си я представяте велоалея в края? В единия край са входове от/за морската, както и сергии. В другия край са входове от/за плажа, пейки.... как въобще могат да накарат хората да вървят в другия край, когато инстинктивно всеки го дърпа към морето. И как хората ще опазват децата си. Алеята трябва да се заличи напълно а не да се мести и не само тя а и тази на главната от пантеона към флората, която е магистрала и е опасна. Вместо тях ако толкова много държат да отчитат дейност, да разчертаят алеята над плажната както и тази западно от главната. По всички други алеи велосипедите да се движат свободно като се съобразяват с пешеходците, както е било винаги.
Най-отгоре
ji
26 ное 2013: 10:53

Водена от желанието да бъде диалогична и отворена към своите жители, Община Бургас организира дискусия за велоалеите в Морската градина.

При тяхното разчертаване след цялостната реконструкция на най-големия градски парк, бяха отправени забележки и от велосипедисти, и от пешеходци. Община Бургас има желание да направи велоалеите по-удобни за всички, като промени очертанията им в рамките на ограниченията на Оперативната програма, по която са реализирани. Задачата е доста специфична и всяко решение има своите предимства и недостатъци.

Всеки бургазлия с мнение по въпроса е добре дошъл в сряда от 10.30 часа в Заседателната зала на Общината, за да участват в работната група за начертаване на новите велоалеи.

<връзка>
Най-отгоре
mipopov
26 ное 2013: 20:33

Регистриран потребител #1079
Регистриран: 02 мар 2013: 20:52

съобщения: 336
ji написа ...

Община Бургас има желание да направи велоалеите по-удобни за всички, като промени очертанията им в рамките на ограниченията на Оперативната програма, по която са реализирани.

<връзка>

Това дали означава, че всяко друго предложение няма да се дискутира?
Съжалявам, че няма да мога да присъствам, но моето мнение ще се предаде от друг човек.

"Да премахнеш пешеходна пътека от основен пешеходен маршрут в населено място и да искаш пешеходците да спрат да минават от там, е все едно да сложиш пешеходна пътека на магистралата и да искаш колите да намалят пред нея!"
Най-отгоре
Уебсайт
sa_radev
26 ное 2013: 21:13

Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09

съобщения: 628
Аз ще съм там...мисля да се опитам да изместя въпроса към всички велоалеи, не само тези в Морската.
Проблеми има и по "Гурко", и в меденруднишката...
Ако ще сме наистина "велосипеден град", то трябва да се обърне внимание на всички!
Най-отгоре
Уебсайт
ji
26 ное 2013: 21:20

обсъждането се организира от дирекция "Озеленяване" и има голяма вероятност представители на други общински звена да не присъстват
на "Озеленяване" Гурко и Меденруднишката вероятно не им влизат в работата.......
и аз исках разговора да е за велопланирането изобщо но не знам дали ще се получи
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>