Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
екозони – „Вая“ и „Форос” |
Отиди на страница << | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
TOXICALERT |
|
||
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06съобщения: 436 |
Много е хубаво. Аз не си падам по риболова , ама не се ли губи екзотиката му малко в тоя лукс ;) | ||
Най-отгоре |
|
||
sheikh77 |
|
||
Регистриран потребител #188
Регистриран: 16 май 2011: 06:42съобщения: 347 |
Този лукс не е за ония, дето дремят с въдиците. То е ясно, че тези които ловят там риба са бедни хора с опели и фордчета. Богатите с хубавите въдици и коли ходят на други места за риба. Този "лукс" е за останалите, които ще ползват еко почивка- пикник, каяк, гледка с чаша вино и т.н |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
е нямаше как да не направят и това след като на Форос е винаги пълно и няма места ........ |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
На Ваята винаги има рибари, така че тези кейчета ще се използват. Друг е въпросът, че за себе си не виждам никакъв смисъл да "разпускам" на няколко метра от толкова оживен трафик като този по Тодор Александров. Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45съобщения: 1071 |
Според мен си е крачка напред в облагородяването на езерата. Просто ми се иска да има повече зони за разходка, пикник и всичко друго, с което можем да се възползваме от тях. Иначе е Ноемис е прав - прекалено е близо до тракифа и мостът минава точно отгоре. Но все пак е по-добре от нищо. Дано направят и на други места такива неща. Трябва да се възползваме от това, което имаме. Едва ли много градове могат да се похвалят с море и три езера. Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
<връзка> Ще гласуват колко да струват канутата на следващата сесия на ОбС и би трябвало да ги пуснат още през май. Другото интересно е, че ще зарибяват езерото с бял амур, който доколкото разбрах става доста голям. Дано не го изкльопат бракониерите, но от ИАРА щели да пазят уж. Иначе на мен доста ми допада тази атракция и даже ми се струва супер евтино. Аз очаквах да е поне 10 лв, ако трябва да съм честен :D Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
Зарибяването с бял амур обикновено се прави за да се спасят водните басейни от прекаленото размножаване на водораслите. В Бургаското езеро случаят е точно такъв - лятото на огромни петна могат да се видят тези водорасли как са избили на повърхността. Вредата от тях е един път, че задушават другите водни обитатели и втори път, че пречат на плаването на всички водни съдове (а ние не искаме това :) ). ПП. Ако такива "облечени" русалки (като тази на снимката, дето си я изтипосал) ще се плацикат там, тази атракция спокойно могат да я направят 20 лв. и пак ще се редят на опашка! [ Редактирано 11 апр 2014: 19:15 ] Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
sheikh77 |
|
||
Регистриран потребител #188
Регистриран: 16 май 2011: 06:42съобщения: 347 |
Рибата се пуска точно заради растителността - да поосвободят малко водата. | ||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
излигавих се със снимката малко :D
Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
Ето какво е останало от Екозона Вая малко повече от година след завършване на проекта. Няма каяци, платформите са изпочупени, кабели висят от соларното осветление. Дали от калпаво проектиране или липса на поддръжка (или по много и от двете), но резултатът е този. Оправдания от сорта на това, че нивото на езерото се качило много не вървят - това движение на водата се знае от години (не един път и пътя е бил заливан от прииждащите води). Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << |