Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Вело Бургас

<< Назад | Напред >>

вело инициативи и събития

Отиди на страница   <<      
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
sa_radev
07 юни 2015: 23:09

Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09

съобщения: 628
TtW, kато говориш за престрояване... няма никакво съзнание нито в шофьорите, нито в колоездачите! Казвам го, въпреки че съм и двете - кола ползвам само извън града, а на колелото съм почти постоянно. Абсолютно е вярно за масата велосипедисти, че не се съобразяват как се престрояват... Но в петък, подавайки сигнал с ръка за ляв завой (на "Булаир" и "Цар Симеон"), някакъв чичка ме "уби" с репликата "Какво си ми се размахал тука?!!"....
Прото си мисля, че вече всеки пречи на всеки, независимо какво и как го прави...
Най-отгоре
Уебсайт
mipopov
08 юни 2015: 23:55

Регистриран потребител #1079
Регистриран: 02 мар 2013: 20:52

съобщения: 336
Има едно просто правило за придвижването в населено място (всички забравят, че е населено място). В населено място не се бърза и си трябва колегиалност и търпение от всички, защото сме хора и всеки прави грешки! А най-колегиални и мислещи трябва да са шофьорите, защото:
1. Карат машина за убиване
2. Ходили са на курс за обучение за шофиране
3. Ходили са на медицински и психо преглед ;)
4. Държали са изпит за придобиване на право за шофиране
5. Имат документ, който удостоверява, че са обучени и знаят как се шофира безопасно...

"Да премахнеш пешеходна пътека от основен пешеходен маршрут в населено място и да искаш пешеходците да спрат да минават от там, е все едно да сложиш пешеходна пътека на магистралата и да искаш колите да намалят пред нея!"
Най-отгоре
Уебсайт
Отиди на страница   <<