Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

кръгово кръстовище на Трапезица

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
15 сеп 2012: 09:51

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Близо 750 хил.лв. ще излезе новото кръгово движение, което общината смята да направи на „Трапезица”. Това стана ясно от докладна на кмета Димитър Николов до общинските съветници, с която той иска да се направят корекции във финансовата рамка за 2012 г.

Един от новите обекти, които Николов настоява да влязат в капиталовата програма, е преустройството на най-натовареното кръстовище в града. „Реализирането на този обект ще има положителен ефект върху облекчаването на транзитноно преминаване към южното Черноморие”, пише в мотивите си градоначалникът.

цялата статия
Най-отгоре
tobli
15 сеп 2012: 21:32

Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15

съобщения: 449
Аз пък искам да е като пътния възел за Меден рудник, но тъй като нямам пари да го направя, ще се редя на опашките на кръговото .
А имам някакви спомени,че трафика щеше да се отбива от надлеза до Кроношпан и покрай езерото. Но с това кръгово май няма да дочакаме надлез ...

[ Редактирано 15 сеп 2012: 21:38 ]

az
Най-отгоре
ji
16 сеп 2012: 11:02

ок
обобщение
обикновено проблем на кръстовището се появява сутрин в посока от болницата и вечер в посока от моста
и това само в делнични дни
определено без връзка с транзитния трафик

това е от петък в 8 сутринта
нормалната ежедневна картинка
от време на време опашката е и двойно по-дълга
не ежедневно но достатъчно често

[ Редактирано 16 сеп 2012: 11:03 ]
Най-отгоре
inverno
16 сеп 2012: 14:09
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03

съобщения: 137
Не разбирам защо някои хора недоволстват срещу кръговите ? (говоря по принцип,не за конкретно лице).Трафика много се успокоява и няма такива задръствания.Това е най-логичното и лесно решение за проблема с трафика.
Най-отгоре
WarKiller
16 сеп 2012: 14:33

Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Не знам кой е против кръговите, но аз съм с двете ръце ЗА повече кръгови - където е възможно и по-малко светофари.

Има вариант да се направят кръгови с по-малък диаметър и няма нужда от светофари през 50 метра, както е на места тук...

Примерно:
- кръгово на преливането на Димитър Димов в Демокрация до Автото... и съответно към Кирил и Методий надолу.
- кръгово на Демокрация и Сан Стефано - между Краставицата и училище Васил Априлов. В момента с въведеното канализирано движение се чака повече от минута на червен светофар.
- кръгово зад Механото (Дунав - Демокрация - Копривщица)
- кръгово на Сан Стефано - Ботева - Одрин
...... и т.н.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
ji
16 сеп 2012: 14:57

ходих да гледам устройствения план на Ъгъла който скоро беше обнародван в държавен вестник
тези дни ще пусна информация и за него .....
там в този малък по площ квартал има предвидени 100 кръгови
трябва да си щастлив
Най-отгоре
inverno
16 сеп 2012: 17:15
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03

съобщения: 137
Наистина би ни ощастливило това със Слави ;д
Най-отгоре
WarKiller
17 сеп 2012: 09:19

Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Смешно или не, но в чужбина дори селца и малки градчета без почти никакъв трафик правят малки кръгови - където е възможно, а не поставят светофари и определено има смисъл в това...
Такива в Бургас можеха да се направят и на Транспортна и Янко Комитов, където заради многото магазини и двата мола добавиха още светофари и спънаха движението, а с 2-3 малки кръгови щеше да е далеч по-добре.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
noemis
18 сеп 2012: 21:16
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Ами и аз да се повторя тогава - интересно ми е как ще решат проблема с многото пешеходци на това кръстовище, а това кръгово определено ще има (и има) най-много пресичащи в сревнение с което и да е от другите. За да е картинката пълна, на Трапезица няма и друго място откъдето, макар и с известно заобикаляне, да може да се пресече.

Според мен вариантът с пешеходни пътеки обезмисля в голяма степен ефектът от въвеждане на кръгово, да не говорим и че ще е твърде опасно за самите пешеходци.

Останалите две възможности за пресичане са надлези или подлези. Освен ако някой се сеща за нещо друго? ...

[ Редактирано 18 сеп 2012: 21:33 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
Seaborn
18 сеп 2012: 21:30
Регистриран потребител #29
Регистриран: 15 окт 2008: 12:32

съобщения: 160
Проблемът ще се реши с пасарелки, не се шегувах по-нагоре, че се обмисля някаква по-сложна конструкция, ако разбера нещо повече ще ви кажа.
Най-отгоре
Отиди на страница       >>