Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
кръгово кръстовище на Трапезица |
Отиди на страница >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
Близо 750 хил.лв. ще излезе новото кръгово движение, което общината смята да направи на „Трапезица”. Това стана ясно от докладна на кмета Димитър Николов до общинските съветници, с която той иска да се направят корекции във финансовата рамка за 2012 г. Един от новите обекти, които Николов настоява да влязат в капиталовата програма, е преустройството на най-натовареното кръстовище в града. „Реализирането на този обект ще има положителен ефект върху облекчаването на транзитноно преминаване към южното Черноморие”, пише в мотивите си градоначалникът. цялата статия |
||
Най-отгоре |
|
||
tobli |
|
||
Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15съобщения: 449 |
Аз пък искам да е като пътния възел за Меден рудник, но тъй като нямам пари да го направя, ще се редя на опашките на кръговото . А имам някакви спомени,че трафика щеше да се отбива от надлеза до Кроношпан и покрай езерото. Но с това кръгово май няма да дочакаме надлез ... [ Редактирано 15 сеп 2012: 21:38 ] az |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
ок обобщение обикновено проблем на кръстовището се появява сутрин в посока от болницата и вечер в посока от моста и това само в делнични дни определено без връзка с транзитния трафик това е от петък в 8 сутринта нормалната ежедневна картинка от време на време опашката е и двойно по-дълга не ежедневно но достатъчно често [ Редактирано 16 сеп 2012: 11:03 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
inverno |
|
||
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03Местоположение: Манхайм/Бургас съобщения: 137 |
Не разбирам защо някои хора недоволстват срещу кръговите ? (говоря по принцип,не за конкретно лице).Трафика много се успокоява и няма такива задръствания.Това е най-логичното и лесно решение за проблема с трафика. | ||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38съобщения: 840 |
Не знам кой е против кръговите, но аз съм с двете ръце ЗА повече кръгови - където е възможно и по-малко светофари. Има вариант да се направят кръгови с по-малък диаметър и няма нужда от светофари през 50 метра, както е на места тук... Примерно: - кръгово на преливането на Димитър Димов в Демокрация до Автото... и съответно към Кирил и Методий надолу. - кръгово на Демокрация и Сан Стефано - между Краставицата и училище Васил Априлов. В момента с въведеното канализирано движение се чака повече от минута на червен светофар. - кръгово зад Механото (Дунав - Демокрация - Копривщица) - кръгово на Сан Стефано - Ботева - Одрин ...... и т.н. Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
ходих да гледам устройствения план на Ъгъла който скоро беше обнародван в държавен вестник тези дни ще пусна информация и за него ..... там в този малък по площ квартал има предвидени 100 кръгови трябва да си щастлив |
||
Най-отгоре |
|
||
inverno |
|
||
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03Местоположение: Манхайм/Бургас съобщения: 137 |
Наистина би ни ощастливило това със Слави ;д | ||
Най-отгоре |
|
||
WarKiller |
|
||
Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38съобщения: 840 |
Смешно или не, но в чужбина дори селца и малки градчета без почти никакъв трафик правят малки кръгови - където е възможно, а не поставят светофари и определено има смисъл в това... Такива в Бургас можеха да се направят и на Транспортна и Янко Комитов, където заради многото магазини и двата мола добавиха още светофари и спънаха движението, а с 2-3 малки кръгови щеше да е далеч по-добре. Изработка на сайт Бургас |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
Ами и аз да се повторя тогава - интересно ми е как ще решат проблема с многото пешеходци на това кръстовище, а това кръгово определено ще има (и има) най-много пресичащи в сревнение с което и да е от другите. За да е картинката пълна, на Трапезица няма и друго място откъдето, макар и с известно заобикаляне, да може да се пресече. Според мен вариантът с пешеходни пътеки обезмисля в голяма степен ефектът от въвеждане на кръгово, да не говорим и че ще е твърде опасно за самите пешеходци. Останалите две възможности за пресичане са надлези или подлези. Освен ако някой се сеща за нещо друго? ... [ Редактирано 18 сеп 2012: 21:33 ] Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
Seaborn |
|
||
Регистриран потребител #29
Регистриран: 15 окт 2008: 12:32съобщения: 160 |
Проблемът ще се реши с пасарелки, не се шегувах по-нагоре, че се обмисля някаква по-сложна конструкция, ако разбера нещо повече ще ви кажа. | ||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница >> |