Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас

<< Назад | Напред >>

бургаски бизнес

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
vasi.mincheva
07 мар 2013: 13:40
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48

съобщения: 493
Не бързай с шампанското! Докато не са започнали да правят каквото и да е, нямаме основание да се радваме много! На мен ми се наби в очите "потенциалните инвеститори", така че преди да станат "инвеститорите" никакво шампанско не гърмя! :)
Най-отгоре
noemis
07 мар 2013: 17:47
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Не е тръгнал да "отваря шампанското", не усещаш ли че иронизира?!

Днес и аз го четох това, но нещо не можах да го взема на сериозно - толкова много "потенциални инвеститори" се изредиха в последно време, че вече им загубих бройката.

Пишат си хората, отчитат дейност.

Това да се чака някой да благоволи да забележи колко са ти добри условията за инвестиране, как видиш ли администрацията ще те улесни максимално и как едва ли не червено килимче ще им постелим на инвеститорите до новите търговски и промишлени зони е дълбоко сбъркан подход.

Ако искат действително да има някакъв резултат, трябва да се ходи на място при желаните инвеститори и агресивно да се рекламира/промотира - дори и да не успееш, поне никой няма да каже, че не си опитал или че не си положил нужните усилия.

[ Редактирано 07 мар 2013: 17:57 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
WarKiller
07 мар 2013: 18:32

Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Да. Освен това чуждите инвестиции в производство "на зелено" в България по принцип си се броят на пръстите на двете ръце. Големият процент са приватизираните стари соц-предприятия.

Всъщност единствените "потенциални" инвеститори, които биха започнали нещо тук според мен са точно от Китай, Русия, Близкия Изток. За да имат европейски произход на продуктите си.

Тези, които търсят евтина работна ръка, добра инфраструктура и ниски данъци могат да си ги намерят в пъти по-лесно и в Азия.

Съгласен съм с noemis за агресивната реклама, но дори и така нещата ще се случват много трудно и бавно.

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
kdkrastev
07 мар 2013: 18:51
Регистриран потребител #909
Регистриран: 27 яну 2013: 13:45

съобщения: 132
И аз не съм оптимист за отнесено изказване в стил "някой решил някога да прави нещо". Реалните инвеститори идват с името си и конкретен проект. Написаното наистина прилича на ПР.
Най-отгоре
vasi.mincheva
08 мар 2013: 08:46

noemis, не винаги четящият човек може да разбере какви точно емоции е искал да изрази написалият думите. На мен твоето мнение ми прозвуча леко като заяждане спрямо мен, надявам се че съм в грешка!
Най-отгоре
noemis
08 мар 2013: 12:35
noemis

В грешка си! {shake}
Никога не съм писал с цел да се заяждам с когото и да е.

Най-отгоре
vasi.mincheva
08 мар 2013: 16:38

Е, поне този път да уцеля!
Най-отгоре
noemis
08 мар 2013: 19:58
noemis

Инвеститорите отвръщат на удара:

Китайци вдигат фабрика в Бургас

Китайски холдинг планира да строи фабрика в Бургас, съобщи зам.-кметът по финансите в морския град Красимир Стойчев. Бизнес делегация от далечната източна страна вече се е срещнала с местните власти и ги е информирала за плановете си. Инвеститорите възнамеряват да прехвърлят едно от своите производства в морския град и освен това да разкрият представителство на голяма търговска верига. В нея ще продават стоките от фабриката. Инвеститорите обаче пазят в тайна какво точно ще произвеждат и са помолили местните власти също да бъдат дискретни. "Инвеститорите останаха изключително доволни от това, което им предложихме", заяви зам.-кметът Красимир Стойчев.
статията

Ех, тези тайни! ...

Най-отгоре
ji
08 апр 2013: 14:29

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
"Очаква се ръст на английския пазар между 10 и 12% на този етап на записвания, но това са преди всичко младежките групи този голям ръст според мен ще се стопи в главния сезон и ще се движи средно между 3 и 5 на сто", коментира той.

Иванов посочи, че за сезон 2013 ръстът на руския пазар ще е 23-24%, по-висок ръст се очаква на украинския пазар, ако цената на българската виза не се покачи с 22-25 евро. "Ако това не стане, ще гоним ръст повече от 34-37 % с доминиращо посещение на детски групи, същото се отнася и за Беларус", каза той.

Според него картината с туристите от Словакия е притеснителна, защото известна част от чартърите са анулирани. Отлив се очаква и от туристите от скандинавските страни – Финландия и Швеция, както и от Унгария и Холандия.

Спадът на скандинавския пазар спрямо записванията през 2012 г. е между 12 и 14 на сто в момента, но се очаква да расте и да надхвърли 20%, каза Иванов.

На германския пазар нашето Черноморско крайбрежие е обслужвало повече от 300 000 туристи, но в момента спадът се движи между 5.3 и 5.7% за отделните дестинации, посочи Иван Иванов.

<връзка>
Най-отгоре
ji
04 дек 2013: 21:27

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Бургас с потенциал да стане IT ядро

<връзка>

<връзка>
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>