Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

разширение на пътя Бургас - Слънчев Бряг

Отиди на страница   <<      
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
j_s_georgiev
16 мар 2015: 21:29
Регистриран потребител #1533
Регистриран: 18 сеп 2013: 12:23

съобщения: 27
Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изграждането на 5,8 км от път I-9 Слънчев бряг - Поморие от км 217+000 до км 222+849 – обход на град Поморие. Предвижда се проектът да бъде изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“. Индикативната стойност е 20 млн. лв.
--------------------------------------------------------------------------------Отсечката ще преминава западно от Поморие, в периферната част на града. Началото на обходния път е при км 217 на път І-9, преди гр. Поморие в посока Несебър, а краят е при включването отново в път І-9, в посока Бургас.

Първокласният път е от изключително значение за Бургаския регион. Съществуващият участък, който преминава в близост до града, е натоварен и разрастването на туристическите комплекси допълнително натоварва целогодишно движението. Целта е транзитният трафик да бъде изведен от град Поморие, което значително ще повиши пътната безопасност, скоростта на движение и удобството при пътуване. Изнасянето на движението извън населеното място ще намали замърсяването на въздуха в курортния град.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 12 месеца. Кандидатите могат да подават оферти до 17 ч. на 24 април т. г. Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта.

<връзка>
Най-отгоре
noemis
29 апр 2015: 13:30
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

8 кандидати за строителството на обхода на Поморие

Отворени са офертите за строителство и надзор при изграждането на 5,8 км от път I-9 Слънчев бряг - Поморие от км 217+000 до км 222+849 - обход на град Поморие.

Предвижда се проектът да бъде изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет по програма "Ново строителство". Индикативната стойност е 20 млн. лв. без ДДС. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

8 са кандидатите за изграждането на обходния път. Отворените оферти по реда постъпването им в деловодството на Агенция "Пътна инфраструктура" са на:
- ДЗЗД "Анхиало 2015", в което участват: "Инжстройинженеринг" ЕООД, "АБ ИНВЕСТ НН" ЕООД и "Пътстрой Бургас" ЕООД;
- "Автомагистрали Черно море" АД;
- ДЗЗД "Поморие 2015" с участници: "ПСТ Груп" ЕАД и "Понсстройинженеринг" ЕАД;
- ДЗЗД "Поморие 2015- С", в което са: "Пътинженерингстрой-Т" ЕАД и "Пътно поддържане - Сливен" ЕООД;
- "Трейс Груп Холд" АД;
- Консорциум Страбаг ДЗЗД, в който са: "Страбаг" АД и "Щрабаг" ЕАД;
- Обединение "Мейн Иншаат", в което са: "Метиш Иншаат Ве Тиджарет" АД, "НТФ Иншаат Тиджарет ЛТД. ШТИ. и "Ей Иншаат Маденджилик Проже Енержи Ве Туризм Санайи Дъш Тиджарет ЛТД. ШТИ."
- "Иса 2000" ЕООД

.........

Предвижда се обходният път да преминава западно от Поморие, в периферната част на града. Началото на обходния път е при км 217 на път І-9, преди гр. Поморие в посока Несебър, а краят е при включването в път І-9, в посока Бургас. Първокласният път е от изключително значение за Бургаския регион. Съществуващият участък, който преминава в близост до града, е натоварен и разрастването на туристическите комплекси допълнително натоварва пътуването. Скоростта за движение е 50 км/ч. Целта е транзитният трафик да бъде изведен от град Поморие, което значително ще повиши пътната безопасност, скоростта на движение и удобството при пътуване. Изнасянето на движението извън населеното място ще намали замърсяването на въздуха в курортния град.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 12 месеца. Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта.Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
06 апр 2016: 21:37
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Агенция „Пътна инфраструктура“ е обявила обществена поръчка за изграждане на второ допълнително платно на 4,8 км. участък от Поморие до Ахелой.

Прогнозната стойност за изпълнение е 20 млн. лв. без ДДС.

Първокласният път 1-9 е от изключително значение за Бургаския регион, като трафикът по него е интензивен целогодишно. С реализацията на проекта ще се повиши безопасността на движение и ще се облекчи автомобилният трафик между туристическите комплекси. Началото на участъка, който ще бъде реконструиран е при км 212 от проектирания обход на Ахелой, а краят при проектирания обход на гр. Поморие при км 217. Отсечката не преминава през населени места. В близост до нея е входът на къмпинг „Ахелой“.

Проектът ще бъде изпълнен със средства от републиканския бюджет, по програма „Ново строителство“ на АПИ. Срокът за изпълнение е 405 календарни дни. Критерият за оценка на офертите и икономически най-изгодна оферта.

Кандидатите могат да подават оферти до 17.00 ч. на 26.05.2016 г.

<връзка>

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
tobli
06 ное 2016: 00:03

Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15

съобщения: 449
Отворили са офертите за обхода на Ахелой. Стискам палци да изберат някой и да го започват без забавяне с жалби и т.н.

Общо седем са отворените оферти за строителството на обхода на Ахелой - път І-9 Слънчев бряг-Бургас. Участъкът е с дължина 4,5 километра. Индикативната стойност на поръчката е 26 000 000 лева без ДДС....

Линк

az
Най-отгоре
Отиди на страница   <<