Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Сан сити център /sun city centre/ (замразен - снимки)

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
14 окт 2008: 00:19


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888

Сградата:

SUN CITY CENTRE е разположен на пет нива:супермаркет, заемащ първото ниво на сутерена, който ще бъде свързан както с подземните нива така и с търговския комлекс;

фирмени магазини, където пространствата ще се определят от пасажи, вътрешни галерии, ескалатори и асансьори, оформящи една динамична среда - ефектно осветена и озеленена; атрактивен развлекателен комплекс, който ще включва множество заведения за бързо хранене, голям ресторант, детски кът, фитнес и SPA-център.

Атриумът във вътрешността на сградата ще даде възможност за осветяване, чрез остъкления покрив на вътрешното пространство, създавайки разнообразяване на интериора.

Комплексът ще има 4 подземни паркинг нива с общо 400 парко места.

Цялата застроена площ на SUN CITY CENTRE e 37 200 кв.м.?, разпределена, както следва:

- Търговска и развлекателна част – 11 200 кв.м.;

- Офиси - 7 000 кв. м.;?

- Подземени паркинги – 12 600 кв. м.

- Общи части и сервизни помещения – 6 400 кв. м.

Във връзка с една от основните функции на комплекса - търговия са предвидени:

- големи магазини с БОП от 1 729 кв.м.;

- малки магазини и други с БОП от 4 842 кв.м.;

- супермаркет с БОП от 2 216 кв.м.

С оглед лесното обслужване е предвидено товаро - разтоварно депо за товарни МПС.

Другата основна функция в комплекса са бизнес-офис площи, разположени от петия до четиринадесетия етаж, входът към които е отделен от входа към търговската част. Спомагателните функции са: ресторант, заведения за бързо хранене, детска занималня, фитнес. Пътната комуникация в комплекса е решена с еднопосочно движение, като достъпът на товарни автомобили е разположен в периферията на имота, отделен от автомобилния и пешеходен.

За пазаруващите в супермаркета е осигурен достъп директно от партера с отделен ескалатор, както и достъп до подземните паркинг нива с елеваторна пътека за пазарни колички.

Сградата на многофункционалния търговски и развлекателен комлекс ще бъде проектирана в съответствие с изискванията за осигуряване на достъпна среда за хора с ограничени двигателни възможности. Посредством асансьори, ескалатори и рампи ще бъде осигурен пълен достъп в сградата на хора с понижена двигателна активност.

Вложените материали ще отговарят на съвременните изисквания за качество, дълготрайност и енергийна ефективност.

Сградата ще бъде съоръжена с високотехнологични съвременни инсталации, системи и съоръжения, гарантиращи комфорт, сигурност и безопасност.

Функционалното решение на комплекса ще съчетае дейности като търговия, обслужване, рекреация и бизнес, които не само да функционират безконфликтно, но и да се допълват взаимно.

Със своите покрити търговски пасажи, магазини, супермаркет, развлекателен център и офисни площи обектът ще се превърне в притегателен център за жителите на града.

Пълна информация за SUN CITY CENTRE ще намерите в www.suncitycentre.com

[ Редактирано 31 май 2012: 17:37 ]
Най-отгоре
noemis
20 ное 2008: 12:36
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Водещи фирми идват в мола на “Сан Сити”
Феноменалното укрепване на шестте подземни етажа на търговския център е към своя край


19.11.2008
factor-bs.comНа снимката: До края на годината се очаква да приключи трудният етап от укрепването на дълбокия изкоп и да стартира грубият строеж на мола

Основите на шестте подземни етажа на бъдещия мол на “Сан Сити”, до училище “Васил Априлов”, вече са изградени, съобщиха от компанията. Феноменалното укрепване на дупка близо 19 метра се случва за първи път в Бургас.Над 300 броя пилоти са излети за укрепване на изкопа в подземните нива на търговския център. Бургаската строителна компания осъществява този труден проект съвместно с турския си партньор “Текнофор”, който има опит в обуздаването на свлачищните процеси. Направени са всички хидроложки проучвания, според които няма подпочвени води в парцела. Това донякъде ускори процеса по изграждане на шестте нива за паркинг, хипермаркет и сутерен с магазини. До края на декември се очаква да приключи и трудният етап от укрепването на дълбокия изкоп и да стартира грубият строеж. Разгънатата застроена площ на паркинга ще е 16 хиляди квадратни метра. Нормалният изкоп при жилищните сгради е максимум 3.5 метра височина.
Търговските площи в SUN CITY CENTRE са отдадени 54%, съобщиха от компанията, която управлява отдаването на магазините и офисите. Практиката е офис площите да се обявяват на пазара шест месеца преди финализирането на проекта. В момента се осъществява окончателното подписване на договорите с наемателите на магазините, най-често за период от 10 години. Цената на търговските площи варира от 20 до 60 евро на квадратен метър на месец.
Световноизвестна верига кафетерия, която наскоро откри представителство в България, проявява интерес към бургаския мол. Засега собствениците пазят в тайна името й.
В края на 2010 година, когато се очаква да отвори врати търговският център , бургазлии могат да се насладят на новите колекции на водещи брандове като Benetton, Rollman, Lacoste, Umbro, Le Coque Sportif и книжарници „Хермес”.
Детският кът в билдинга също е силен коз на “Сан Сити”. Над 200 квадрата площ ще бъда отделени на бургаските малчугани.

Автор: Женя АТАНАСОВА


Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
micio
09 ное 2010: 19:15
Регистриран потребител #7
Регистриран: 04 окт 2008: 13:05

съобщения: 17

актуални снимки от началото на ноември :!

Най-отгоре
noemis
21 фев 2011: 20:26
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
21 февруари 2011

Строежът е замразен, арматурата ръждясва...

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
geshcheto_90
16 юни 2011: 15:30
Регистриран потребител #181
Регистриран: 05 май 2011: 13:22

съобщения: 8
някой знае ли защо е спрян строежа и кога ще започне ?
Най-отгоре
ji
16 юни 2011: 15:34


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
спрян е защото мястото е прокълнато
преди този сроеж там имаше друг който стоеше започнат около 20 години
Най-отгоре
WarKiller
16 юни 2011: 16:17


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Ще започне... няма страшно... само да намерят някой друг да го купи и да го завърши... :)

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
vasi.mincheva
16 юни 2011: 16:31
Регистриран потребител #202
Регистриран: 28 май 2011: 23:48

съобщения: 493
Стига бе! Що не вземат да извикат някоя врачка, че да им побае! :)
Най-отгоре
noemis
10 яну 2012: 18:25
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Най-после някакво раздвижване и по този проект!

В Бургас размразяват строеж на култова бизнес сграда, но като жилищна

besove.com


Преди кризата "Сан Сити" изгради подземните четири етажа на билдинга, които погълнаха милиони левове. Три години по-късно бургаската компания ще построи тук луксозна жилищна сграда с търговски център

Жилища вместо офиси ще бъдат изградени през следващите месеци в проекта на бургаската строителна фирма „Сан Сити” до училище „Васил Априлов”, научи Бесове.бг. С тази кардинална промяна компанията планира да завърши започналия през 2008 година строеж на високоетажната сграда, но замразен заради кризата. Пазарът на офиси през последната година е тотално замръзнал, а апартаменти с добра локация са рентабилна инвестиция, смятат бургаски брокери.

Проектът за билдинга предвижда изпълнение на модерна жилищна сграда с търговски център с много високо качество на строителство и луксозно изпълнение, твърдят от компанията.

Същевременно бъдещият топимот ще осигурява достатъчно паркоместа и ще отговаря напълно на международните стандарти.

„Намеренията ни са да реализираме високото тяло като жилищен комплекс с луксозни апартаменти. Броят на качествените многофункционални сгради е силно ограничен, което прави настоящия проект силно притегателен за инвеститорите, съобщи пред Бесове.бг Снежана Пашова, зам. управител на „Сан Сити”. От фирмата очакват засилено търсене от клиенти с възможности – българи и чужденци, въпреки високите продажни цени на апартаментите.

Припомняме, че мащабният проект стартира още през 2008 година. В годините на строителния бум бургаската компания тръгна смело напред. За по-малко от година беше направен и укрепен близо 20-метров пръв по рода си за Бургас изкоп на сградата, който погълна милиони левове заради сложността на изпълнението му. Монтирани бяха три крана, които обслужваха строежа - единият с височина 85 м. и стрела 52 м.

Проектът предвиждаше разгънатата застроена площ на сградата до училище “Васил Априлов” да е над 40 хиляди квадрата. 7 100 кв.м от тях бяха предвидени за офиси, а останалата част - търговски площи. Сградата, чийто първоначален краен срок беше обявен за 2010 година, трябваше да разполага със супермаркет, два етажа мода и един за стоки за дома и отдих.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
WarKiller
10 яну 2012: 19:22


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
Да, определено е добре, че все пак ще има развитие относно този проект.
В същото време - повечето фирми в Бургас продължават да правят офиси в апартаменти, а малкото офис сгради стоят полупразни - така, че няма особена разлика. ;)

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
Отиди на страница       >>