Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

бул. Алеко Богориди

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
29 ное 2012: 22:43
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Като част от проектно предложение по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.4-09/2012:
"Зелена и достъпна градска среда" по оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013:

2. Пешеходна зона ул. "Богориди", от ул. "Лермонтов" до ул. "Демокрация";

Крайният срок за кандидатстване е януари 2013 г.

Много зеленина и водни площи е философията, заложена в проектното предложение на Община Бургас.

Част от него е улица "Богориди", по която се предвижда да има оросителна система за разхлаждане на минувачите през летните горещини. Грамофона пък ще бъде ситуиран в центъра на атрактивна водна площ със седящи места около нея, която ще може да се използва и като арт пространство.
цялата статия

Връзка към статията от първа страница: Общината представи проектите за ремонт на Богориди, Александровска и Батенберг.

План на проекта в pdf файл: bogoridi.pdf

Разбивка на големия файл - движението е от ул."Лермонтов" към бул."Демокрация":

[ Редактирано 15 юни 2016: 14:08 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
29 ное 2012: 22:52
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Грамофона и пространството около него.

В случай, че общината спечели проекта финансирането ще е обезпечено до тук - бул."Демокрация".

За тази част (тунелът за автомобилите и пространството над него) ще се търси финансиране от други източници.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
30 ное 2012: 09:28

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
интересният момент за Богориди е в този цитат от цялостната концепция за пешеходната зона

Предвижда се премахване на всички павилиони и визуално приобщаване на зелените дворове към пешеходното пространство, подвижно зацветяване с цветарници и висящи кошници, озеленяване на калкани и тупици.

bogoridi.pdf
Най-отгоре
ji
10 яну 2013: 13:34

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
ето и визуализациите на проекта за Богориди
отново благодарение на фейсбук страницата на Атика Р5

мен тези "лози" нещо не ме кефят
поне не и по начина по който изглеждат на тези картинки
къде по света има нещо подобно да видим как изглежда реализирано

[ Редактирано 10 яну 2013: 13:34 ]
Най-отгоре
vench
10 яну 2013: 13:49

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
На мен пък ми харесват "лозите", в Морската има такива скелета с розови храсти, така че си го представям нещо подобно. Но така или иначе ми харесват такива зелени идеи.

Ето нещо подобно и то точно с лози:

Иначе ето едно малко мое притеснение: басейнчето около Грамофона дали няма да жабоняса? Защото ако няма никаква циркулация на водата (както при водното огледали до Стената на приказките)много скоро ще се превърне в зелена миризлива супа... Но предполагам, че са го предвидили, аз просто си говоря :)

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
TOXICALERT
10 яну 2013: 14:36
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
На визуализацията са някакви увивни растения , но не и лози ;)
Аз пък ги намирам за добро сенчесто решение на лишената от дървета Богориди , на която може да пукнеш лятно време.
Най-отгоре
MG
10 яну 2013: 14:43
Регистриран потребител #244
Регистриран: 06 авг 2011: 16:20

съобщения: 329
Винаги ми е било чудно - грамофона е толкова готин символ на града ни. Винаги съм се чудил дали не може покрай него да звучи някаква музика (примерно класическа). Така ефекта ще е двоен.
Най-отгоре
vench
10 яну 2013: 14:51

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
MG написа ...

Винаги ми е било чудно - грамофона е толкова готин символ на града ни. Винаги съм се чудил дали не може покрай него да звучи някаква музика (примерно класическа). Така ефекта ще е двоен.

Аз от малък знам, че преди самият грамофон е "свирел", тоест чувала се е музика от него. Така и не разбрах дали не е мит това, а и не съм проверявал като по-голям :)

И естествено, че не са лози - най-малкото ще има оси и ще ни капят ферментирали гроздове на главите цяла есен. Но си изглеждат супер де!

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
icogorila
10 яну 2013: 16:22
Регистриран потребител #210
Регистриран: 12 юни 2011: 09:31

съобщения: 22
На снимката от vench лозите са в края и са на незабелижима лека конструкция. Решението е елегантно и не отнема от цялостната визия на улицата. За Богориди носещата конструкция е на средата на улицата, а растенията ги виждам в саксии. На мен лично това решение не ми харесва, защото:
1. Лятото Богориди е пълна с хора, а отстрани като наизкарат маси от заведенията, не остава място за движение.
2. Зимата като приберат растенията на средата на улицата ще си имаме едни метални скелета, които като знам как пазим и поддържаме надали ще са приятна гледка.
За грамофона имам спомени, че в началото наистина свиреше като завъртиш дръжката. Иначе ми попадна книгата "501 града които трябва да видиш " и там Бургас за учудване го имаше. Грамофона в тази книга беше описан като много интересен символ на града. Затова си мисля, че около него е хубаво да има по-голямо свободно пространство, още повече лятото доста гости на града се снимат пред него.
Най-отгоре
tobli
11 яну 2013: 11:32

Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15

съобщения: 449
Виждам, че грамофона е заобиколен от дупка с островчета в нея и то от страната на "Богориди". Някой има ли идея дали ще си остане така празна и пречеща на половината трафик по улицата или ще е пълна с вода и пак ще пречи/особено лятно време/? Според мен трябва поне вдигнато бордюрче да има или някаква преграда, за предотвратяване на неволно паднали разсеяни минувачи или малки деца.

az
Най-отгоре
Отиди на страница       >>