Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Вело Бургас

<< Назад | Напред >>

Комерсиална употреба на колела

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
killerch0
23 дек 2012: 13:42

Регистриран потребител #592
Регистриран: 19 авг 2012: 11:23

съобщения: 125
DHL

Такси

Кафе на колела (такова вече има)

Мисля, че и Бургас може да има много добри приложения, особено ако велоалейте се отворят и за мотопеди!

Всичко над чертата отгоре са пълни глупости
Wrestling Roxx T-shirts
Най-отгоре
ji
25 дек 2012: 19:54

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
куриерските услуги в Бургас могат да използват бъдещата велоинфраструктура много ефективно
в момента автомобилите на куриерите са супер често срещата пречка по улиците
просто маняците си спират точно пред адреса без значение къде и как
мисля че куриерските фирми са достатъчно новаторски настроени за да приемат идеята
особено ако общината побутне тук-таме в тази посока
определено следващата стъпка след изграждането на основната инфраструктура ще бъдат общинските инициативи за увеличаване на колоездачите

........................

на мен много ми се иска да успеем да прекрарим практиката полицията и общинските охранители да се движат с автомобили по пешеходни зони
абсурдно е да следиш за спазването на закона нарушавайки го
велосипедите вече са пробвани като вариант за охрана на морската но идеята не просъществува дълго
просто с велосипед не можеш да си седиш удобно и да пушиш цигарка докато патрулираш
..........................

[ Редактирано 25 дек 2012: 19:57 ]
Най-отгоре
noemis
15 юли 2016: 11:58
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Много интересна и хубава новина!

Обаче на мен ми липсват товарните и други ремаркета за велосипеди, които не само че не се произвеждат в България, но и не се предлагат като асортимент (пробвайте да си намерите товарно двуколесно ремаркенце за товари до 100 кг).

Бългapия измecти Фpaнция кaтo чeтвъpтия нaй-гoлям пpoизвoдитeл нa вeлocипeди в Eвpoпa

Бългapия изпpeвapи Фpaнция пo пpoизвoдcтвo нa вeлocипeди. Toвa ?aзa в eфиpa нa тeлeвизия Вlооmbеrg Дpaгoмиp Kyзoв, пpeзидeнт и coбcтвeни? нa "Beлoмaния", пpoизвoдитeл нa вeлocипeдитe „DRАG“. Бългapия e нa чeтвъpтo мяcтo пo пpoизвoдcтвo нa вeлocипeди в Eвpoпa, ?aтo гoлeмитe пaзapи, ?ъдeтo ce изнacят, ca Гepмaния, Фpaнция, Итaлия и Xoлaндия.

"Haй-гoлямoтo пoтpeблeниe нa вeлocипeди e във Фpaнция. Taм гoдишнo ce пpoдaвaт o?oлo 3 млн., в Xoлaндия – 2 млн. 300 xиляди. ?oдoбнa e цифpaтa и в Гepмaния. B Бългapия ce пpoдaвaт o?oлo 80 xиляди бpoя", oбяcни тoй.

?o дyмитe нa Kyзoв пpoизвeдeнитe в Бългapия вeлocипeди пpeз 2014 гoдинa ca 950 xил., и въпpe?и чe oфициaлнaтa cтaтиcти?a зa 2014 и 2015 гoдинa вce oщe нe e пyбли?yвaнa, дaннитe щe бъдaт "мaл?o пo-гoлeми, ?aтo зa 2016 гoдинa мoжe би щe минeм 1 милиoн". "Cpeднaтa цeнa нa вeлocипeд в Xoлaндия e o?oлo 900 eвpo, в Гepмaния – мaл?o пoд 600 eвpo, a в Бългapия - 119 eвpo".

"B мoмeнтa пpoизвeждaмe нaд 60 мoдeлa вeлocипeди и ги диcтpибyтиpaмe в нaд 20 дъpжaви. Beчe втopa гoдинa ?yпaтa нa Фpaнция ce ?aзвa DRАG Вісусlе. Tapгeтиpaмe в cpeдния и виco?ия ceгмeнт и cмe oфициaлeн дocтaвчи? и нa Eвpoпeйc?aтa фeдepaция пo ?oлoeздeнe. Дocтaвямe нa нaд 20 фeдepaции и нaциoнaлни oтбopи. B пocлeднитe 8-10 гoдини имaмe нaд 50 мeдaлa oт cвeтoвни шaмпиoни, eвpoпeйc?и шaмпиoни, шaмпиoни нa aзиaтc?итe игpи. ?opтyгaлцитe ca cвeтoвни шaмпиoни c нaши вeлocипeди. Имa c ?a?вo дa ce пoxвaли Бългapия", ?aзa oщe Kyзoв.

[ Редактирано 15 юли 2016: 12:00 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
vench
18 юли 2016: 10:43

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Приятно съм изненадан. Много приятно :)

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
vench
29 авг 2016: 11:35

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
Научих се (почти) да карам колело! :)

Кой иска да ми препоръча място, откъдето да си взима сносно колело за 500-600 лв. да кажем.

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
roll
27 юни 2017: 12:26
Регистриран потребител #323
Регистриран: 26 дек 2011: 21:17

съобщения: 93
aa тия холандци имат умопомрачително чувство за хумор

<връзка>

<връзка>

[ Редактирано 27 юни 2017: 12:38 ]
Най-отгоре
ji