Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

Други проекти и новини (2013)

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Темата е затворена
Автор Отговор
ji
08 май 2013: 12:19

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
спокойно де
вероятно има 10-тина метра до блока и всичко е законно
не е кой знае колко фрапантно
всеки втори жилищен строеж в града е с такива разстояния до съседните сгради
това което се строи до Аквата примерно е доста по-брутално
Най-отгоре
trendo00
08 май 2013: 12:21

Регистриран потребител #468
Регистриран: 16 юни 2012: 17:25

съобщения: 30
Като съм минавал от там е доста близко до блока. Явно хората са си върнали зямята и са решили да строят.
Най-отгоре
vench
08 май 2013: 13:34

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
да, те около Аквата, на една малка площадка построиха цял жилищен комплекс. аз преди време минавах от там, когато ходих на фитнес. имаше даже един фургон, заобиколен с ограда и един човек си гледаше краставици и домати там. градинката му беше буквално изрязана в асфалта. а сега там строят нова сграда :)

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
noemis
09 май 2013: 14:44
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Парк-бижу в "Братя Миладинови"

Жителите на комплекс "Братя Миладинови" вече си имат един от най-хубавите паркове в града. Той е изграден в пространството между блокове 59, 60, 62 и 63. Преди цялостната реконструкция на това място имаше стари катерушки, пейки, люлки и пързалки, които след 30 години употреба бяха станали опасни за здравето.

Изпълнението на проекта премина в два етапа. Миналата година беше оформена алейната мрежа. За тази цел бяха използвани 1400 кв. метра асфалт и 450 метра градински бордюри. Положени бяха 2355 кв. метра тротоарна настилка и 370 метра улични бордюри. В парка бе изградено улично осветление с 60 нови стълба и необходимото окабеляване.
Тази година бе изпълнен вторият етап от реконструкцията. Днес кметът Димитър Николов посети парка, за да го види в завършен на 99 % вид. Придружиха го Живко Иванов - директор на общинско предприятие "Спортни имоти", и Стефан Дубаров - директор на ТД "Зора".

В новия парк са поставени 30 пейки и 25 кошчета за отпадъци, някои от тях оборудвани с пепелници. Върху задължителната ударопоглъщаща настилка са монтирани нова беседка, люлка, пързалка, клатушка. Скоро ще бъдат доставени и 2 специални маси за шах. Обособен е и кът за любителите на спорта, съоръжен с модерни уреди за фитнес на открито.
цялата статия

Ji, нещо повече за парка?
Честно казано дори не знаех, че правят такъв.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
vench
09 май 2013: 15:05

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
мен питай, точно зад нас е :D

Честно казано аз пък си мислех, че отдавна са го завършили и обявили. Мястото е много странно, защото е затворено между 4 блока и буквално има само два "входа". Аз почти никога не ходя там, макар да ми е буквално на 50 метра зад блока. Преди наистина беше много запуснат, от общината сега пратиха и снимки как е изглеждал преди.

Сакалиев играеше мач в тоя парк, когато бях малък. :D

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
ji
09 май 2013: 15:14

за този парк съм писал няколко пъти
<връзка>

<връзка>
Най-отгоре
sa_radev
09 май 2013: 15:20

Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09

съобщения: 628
Искренно завиждам! Ще ми се и в "Меден Рудник" да си имаме едно такова паркче!
Най-отгоре
Уебсайт
noemis
09 май 2013: 15:23
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Еми с това не приключиха ли, мислех че става въпрос за нещо друго. То така една градинка примерно могат да си я откриват всяка година - тази година малко да пипнем тук, другата там и всеки път лентичка.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
09 май 2013: 15:40

sa_radev написа ...

Искренно завиждам! Ще ми се и в "Меден Рудник" да си имаме едно такова паркче!

е то има даже много по-хубаво ето тук <връзка>
бях снимал преди няколко седмици ама така и не качих снимките и съм ги затрил някъде
наистина се е получило супер яко там
само дето аз на тези им викам не паркчета а междублокови градинки
мащабите му са такива че е привлекателно само за околните няколко блока
Най-отгоре
ji
09 май 2013: 16:44

noemis написа ...

Еми с това не приключиха ли, мислех че става въпрос за нещо друго. То така една градинка примерно могат да си я откриват всяка година - тази година малко да пипнем тук, другата там и всеки път лентичка.

цялата работа с тази градинка е колкото положителна толкова и негативна
първо пълната глупост да правят голяма зона в жилищен район само пешеходна и в същото време да не изградят нови места за паркиране
нямам нищо против тази голяма градинка да е точно там но трябваше около нея да се осигурят паркинги
обяснението в прессъобщенията на общината от тогава че е направен нов паркинг не са истински
просто бяха преасфалтирани местата покрай оградата на училището които така или иначе се използваха само за паркиране
нито едно ново паркомясто

следващия етап от развитието на тази история се изясни на това обществено обсъждане за бюджет 2013
там хората от съседните блокове се оплакваха че се паркира върху детската площадка в района
отговорът беше нещо от сорта че в тази част на града нещата са трудно контролируеми
следваше въпрос "защо тогава не направихте паркоместа а само градинки"
районния кмет тогава каза нещо от сорта на "това е болна тема"
следва спор между домоуправителя на един от входовете, омбудсмана и представителите на общината
от този спор се изясни че поради недоволство на хората и със съдействието на омбудсмана е проведено гласуване но само в блоковете които граничат с градинката
останалите наоколо не са били питани
в резултат много от живеещите в района са недоволни от резултата и явно бяха водили тези спорове и преди (според реакцията на всички спорещи които очевидно се познаваха лично и бяха наясно с аргументите на опонента предварително)

общо взето се получи караница в стил ...
-абе вие защо се подведохте по Хти блок и им се вързахте на акъла ... сега ние от съседния блок няма къде да си спираме колите
-еми така е най-справедливо да се решава ... с гласуване

----------

определено дълга история която едва ли е голяма гордост за общината
но предизборно ...
от няма какво друго ли ......
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>