Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

Други проекти и новини (2013)

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Темата е затворена
Автор Отговор
sa_radev
10 май 2013: 00:01

Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09

съобщения: 628
@Ji:
Бях забравил за това паркче...а и е доста далече от мен - на другия край на Меден Рудник! В Зона В нямаме нищо!

Иначе искам да се върна на коментарите за строежчето в Зорница и опасенията, че е прекалено близо до блока.
В ПУП-ПРЗ на Зорница от 2010г. теренът е определен за Жилищно Строителство и има изготвен ПУП, който е нанесен на главния - ето ПУП-ПРЗ-то на Зорница:

d7903a4996bfead0da23533e5dfed92b.pdf
Ето и извадка със парцела:

Според матрицата на парцела, височината на сградата е 10м, т.е. 3 етажа, 40% от парцела могат да се застроят, 40% са предвидени за озеленяване, а РЗП-то на самата сграда е максимум 1,5 площта на терена (тъй нареченият КИНТ), с червен пунктир е отбелязана строителната линия.
В pdf-а има дадено кое какво е на матрицата.
Като знаем, че едно паркомясто е 5 - 5,5м дълго, горе-долу на око, излиза че сградата е на около 15-20м от блока, което е приемливо. Но това при условие, че през тези 3 години не е правено изменение на ПУП-а на парцела, на който се строи!
Мен обаче нещо друго ми направи впечатление!
Първото може да се "преглътне", но все пак не мисля, че е правилно да се случва:

Това е ъгълът на кръстовището между Изгрев и Зорница, с подлеза отдолу и спред ПУП-а е предвидено да се застрои с жилищна сграда, която според матрицата на парцела няма зададена максимална височина! КИНТ-а обаче е 2,5 , което означава, че височината ще се получи като се изпълни КИНТ на 100% - малко глупаво да се остави такава вратичка, освен ако не е целенасочено!
Второто обаче е доста по-интересно! Ако някой се е чудил, къде може да е следващия "небостъргач" - предвидено е да е в Зорница!

Горното - УПИ XI-89, предвидено за обществено обслужване - максимална височина 70м, КИНТ - 10!
Долното, УПИ XII-90 е със "по-скромни" показатели - височината отново се определя от КИНТ, който този път е "само" 5!
Ето и къде точно ще се намират (някога!) въпросните сгради - на мястото на горичката пред Немската:

Изобщо, интересно са го замислили за Зорница!
Поздрави!

[ Редактирано 10 май 2013: 00:03 ]
Най-отгоре
Уебсайт
noemis
10 май 2013: 00:51
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
За "небостъргача" в Зорница виж тук:
Проекти и разработки без реализация - обща тема

Кули -близнаци ще се появят в Бургас. Мястото на двата небостъргача е предвидено да бъде в комплекс "Зорница" между стадион "Лазур" и бензиностанция "Шел". Фасадите на двата високи блока ще гледат към булевард "Димитър Димов". Теренът там е частна собственост, възстановен е от съда през 2002 година.
Двата големи небостъргача ще бъдат с височина сто метра. Това предвижда градоустройствената разработка, заложена в новия подробен устройствен план на комплекс "Зорница", който бе разглеждан в постоянните комисии към общинският съвет и предстои да се гласува от местния парламент на извънредната сесия във вторник.

А преди това, за същия парцел имаше друг проект:

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
sa_radev
10 май 2013: 01:03

Мерси, не го бях виждал, даже и не бях чувал!
Е, поне според ПУП-а ще е по-ниско от този в Изгрев!

Лека вечер!
Най-отгоре
Уебсайт
inverno
10 май 2013: 01:52
Регистриран потребител #120
Регистриран: 27 ное 2010: 11:03

съобщения: 137
Какви са тия проекти направо в морската..небостъргачи до училище. Не е ли малко претрупана цялата картинка (за района в частност) ?
Най-отгоре
sa_radev
10 май 2013: 01:57

inverno написа ...

Какви са тия проекти направо в морската..небостъргачи до училище. Не е ли малко претрупана цялата картинка (за района в частност) ?

Еми, теренът е възстановен 2002г., ПУП-ПРЗ е гласуван и приет 2010г. - надали някой е обжалвал или е имал възражения, а дали е имало обществено обсъждане - изобщо не се знае!
Така, че всичко си е законно!
Най-отгоре
Уебсайт
DENIS
10 май 2013: 14:22
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24

съобщения: 263
МНОГО ОТДАВНА СЕ ГОВОРИ ЗА ТЕЗИ КУЛИ И МИСЛЯ, ЧЕ ОЩЕ ДЪЛГО САМО ЩЕ СЕ ГОВОРИ.
Най-отгоре
sa_radev
15 май 2013: 19:52

Малко снимки от различни проекти в Меден Рудник.
Защитено жилище от семеен тип, Корпус "А" и Корпус "Б":

Двете сгради са почти готови, текат довършителни дейности, предполагам, че се работи повече вътре.
Най-отгоре
Уебсайт
sa_radev
15 май 2013: 19:59

Втори корпус на ЦДГ "Надежда":

Работи се усилено, предполагам, че ще е готов до есента.
Надявам се, да не бързат да го пуснат в експлоатация и да се окаже, че липсват пак документи, както с първия корпус - нямаше Акт 16 пет месеца, след като Бойко му резна лентата!
Най-отгоре
Уебсайт
noemis
17 май 2013: 13:57
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
16 май 2013

Ремонт на Одрин.

Кърпене ...

... и маркировка.

Пирамиди от кашпи на Тройката - след месец като пораснат цветята и покрият всичко ще е интересно да се види.

Ремонт на паркоместата до входа на Морската.

[ Редактирано 17 май 2013: 14:06 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
sa_radev
31 май 2013: 21:27

Бъдещият Бизнес Инкубатор - една от най-красивите сгради в Бургас...

Като цяло реставрацията е доста успешна, но както винаги, майсторите не си дават зор при детайлите/украсата, и нещата изглеждат мазало... {shake}
Ще е хубаво, ако може и други къщи в района да се позакърпят и освежат...
Най-отгоре
Уебсайт
Отиди на страница   <<        >>