Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Други проекти и новини

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Темата е затворена
Автор Отговор
micio
08 окт 2008: 17:12
Регистриран потребител #7
Регистриран: 04 окт 2008: 13:05

съобщения: 17

Това е вече строежът на бизнесцентъра на Сан Сити на бул. Демокрация. Пичовете са санирали цялото училище Васил Априлов (вляво на снимката) и по слухове, щели да облагородят района около строежа - квартални улички, градинки и т.н.
Допада ми идеята, че се мисли и за околните места, а не просто да се вдигне поредната луксозна сграда и около нея да е същия сив квартален пейзаж.


[ Редактирано 21 ное 2008: 01:04 ]
Най-отгоре
ji
14 окт 2008: 10:10


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888

"Фрапорт" обяви поръчка за проекти на новите терминали в Бургас и Варна
Гаранцията за участие в процедурата е 20 хил. евро


от Дневник
13 октомври


Концесионерът на летищата във Варна и Бургас "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" обяви обществена поръчка за изработка на инвестиционни проекти във фази идеен и технически проект за новите терминали на двата аеропорта, показва справка в Официалния вестник на Европейския съюз. Изпълнител на проектите ще бъде избран чрез открита процедура, като компаниите трябва да внесат своите предложения най-късно до 20 ноември. Гаранцията за участие в конкурса е 20 хил. евро, а срокът за разработката на проектите е шест месеца.

Според първоначалния план строителството на новите терминали ще започне в средата на следващата година. Общата инвестиция по проектите е около 65 млн. евро, като 36 млн. от тях ще бъдат вложени в бургаското летище. От компанията очакват сградите да бъдат готови до началото на летния сезон през 2011 г. Досега е завършен първият етап от проекта за инженеринг и изграждане на системи за захранване с електрическа енергия на двата аеропорта.

Кандидатите за изпълнители на поръчката ще трябва да представят финансовите си отчети за последните три години, както и извършваните подобни проекти през периода. Дружествата трябва да имат опит в управлението на проект в областта на проектирането и строителството в България със системи за сградна автоматизация, чиято строителна стойност е най-малко 30 млн. евро. Участниците в конкурса трябва да документират, че водещите им архитекти са били водещи и при изпълнението на минимум три цялостни архитектурни проекта за международни летищни пътнически терминали.

Концернът "Фрапорт" има 35-годишна концесия за летищата във Варна и Бургас, която може да бъде удължена. Срокът й започна да тече от 2006 г. Според първоначалните данни на компанията дружеството трябваше да вложи 403 млн. евро в двата аеропорта. През тази година "Химимпорт" влезе в концесията на морските летища във Варна и Бургас, като придоби индиректно дял в концесионера на летищата "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт".

Съоръженията в Бургас и Варна ще бъдат на модулен принцип. Сградите ще бъдат с еднаква визия, но секциите в Бургас ще са с две повече. Те ще са триетажни с едно подземно ниво, където ще се обработват багажите. На първия етаж ще бъдат зоните за получаване на багаж и чекинг гишетата - 24 във Варна и 36 в Бургас. На втория етаж ще бъдат зоните за сигурност и залите за заминаващи пътници. И двата терминала ще бъдат без ръкави.

dnevnik.bg

[ Редактирано 15 ное 2008: 19:23 ]
Най-отгоре
ji
23 окт 2008: 13:49


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888

Студенти ще дават идеи за Детски увеселителен център в Морската градина на Бургас

Студенти по архитектура ще развиват концепции за изграждането на Детски културно - увеселителен център в Морската градина на Бургас на национален пленер. Той ще се проведе от 27 октомври до 4 ноември. Организатори на събитието са Община Бургас, Съюз на архитектите в България, САБ - Дружество Бургас и Общински детски комплекс.

Бъдещите архитекти са поканени от Общината да предложат иновативни и нестандартни идеи за развитие на северната част на Приморския парк в зоната между ул. „Димитър Димов", ул. „Поморийска" и ж.п. линията за Поморие.

Проектът включва изграждане на привлекателни сгради, безопасни съоръжения за развлечения, подходящо оформление на растителността в парка и места за паркиране.

Студентските разработки имат за цел създаването на място, където децата да се забавляват и заедно с това да се обучават, и да развиват своя талант. Детският комплекс ще включва зала за провеждане на форуми, сладкарница, място за игри, видео - кът, развлекателен информационен център и ателиета за различни изкуства /рисуване, фотография, макетиране и авиомоделизъм/.

Богати са и възможностите, които предлага откритото пространство - изграждане на лятна сцена, пясъчник, площадки за различни видове спортове /бадмингтон, волейбол и др./, велоалея, стена за графити и площадка за улични спортове /ролери, скейтборд и др./, която през зимата може да бъде превърната в ледена пързалка.

Идеята на общинската администрация за обособяване на Детски увеселителен център е част от програмата за културно развитие на града. Готовите проекти ще бъдат представени на 4 ноември от 10.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас.

burgas24.bg

[ Редактирано 15 ное 2008: 19:58 ]
Най-отгоре
ji
02 ное 2008: 15:21


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888

Бизнес Експо (Бургас)

Дата на завършване: 2010
Описание:


Арт Бизнес Центъра ще бъде построен на ниво отговарящо на спецификация клас "А". Определяща се като:

"Клас 'А' сградите се отличават с отлично месторазположение и достъп, привличане на високо надеждни наематели и професионално управление. Материалите са висококачествени..."

Проектирана от архитект с иновативно виждане, тази естетична, но и практична сграда ще привлича по един и същи начин, както местни, така и международни представители на различните бизнес сфери.

Това е чистa инвеститорска възможност за сериозни инвеститори, които очакват възвръщане на вложенията си. А то е възможно, поради отличните приходи от наеми. Забележителното ниво на печалбите от наеми се дължи на уникалната спецификация, нужна за класифицирането на сградата като клас "А".

Нашият бизнес център ще бъде построен на едно от на лесно достъпните и практични места, намиращи се в Бургас. С превъзходен достъп до пътя ( разположен само на няколко метра от магистралата Бургас-София и близо до ново планираното околовръстно шосе) и паркинг места за над 80 превозни средства, нашият бизнес център предлага алтернатива на задръстванията в градския център; спестява време и пари!

"Бизнес Експо Бургас" ще бъде първата сграда в Бургас, която ще има Изложбена зала, специално изградена за изложения, обхващащи широк спектър от търговски дейности (вкл. автомобилна индустрия, мода, недвижими имоти, строителство и др.). Тя ще привлича голямо внимание към центъра на местно и национално ниво. Да притежаваш офис в сграда, която е синоним на престиж и национално познанство е изключително. Този тип сгради са специални и потенциалните наематели или купувачи биха плащали специални цени, за да ги използват.

На кратко, тази сграда ще бъде: практична,естетическа наслада, отлично положение, но най-вече страхотна инвестиция! След завършването, някои от най-успешните представители на бизнес сферата ще притежават офиси тук, Мулти-национални компании, като Samsung, IBM, Лукойл, които търсят сгради, които да отговарят на строгите им критерии и високият им ранг.

Детайлите:

* Приходите от наеми се очаква да достигнат 15 EUR/м2 на месец при завършването
* Дати на строителството: Октомври 2008 до 2010
* План на плащане – наличен
* Само на метри от магистралата София- Бургас
* Отлично изложение на главния път и част от новата търговска зона
* Ултрамодерна сграда и начин на строителство
* Уникален статус- единствената по рода си Изложбена зала/ Бизнес център в Бургас

Удобствата:

* Клас "А" спецификация ( най-добрата офис сграда)
* Първокласна Изложбена зала
* Първокласни офиси
* Градини и места за почивка, разположени на покрива
* Озеленяване
* Подземен паркинг ( 52 места)
* Външен паркинг (28 места)
* BMS (Buildings Management System - Система за управление на сгради)
* HVAC (Heating, Ventilation and Air-Conditioning -Отопление, вентилация и климатизация)
* Модерна противопожарна система
* Охранителна система и 24 часова охрана
* 24 часова рецепция
* Осигурени телефонни и интернет връзки
* Асансьори
* Поддръжка
* Сграда с висок статус

eurobuildingengineering.com[ Редактирано 15 ное 2008: 20:00 ]
Най-отгоре
noemis
19 ное 2008: 12:14
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Бургаските сгради аут от елитен конкурс
Можем да се похвалим с оригинална архитектура, но при ваканционните селища по морето

factor-bs.com


На снимката: Така изглежда завършеният вече мол в село Горни Лозен. Бургас все още не може да се похвали с изграден голям и модерен търговски център

В селата Гурмазово, Горни Лозен, Мировяне има сгради, много по- оригинални от тези в Бургас. Градът ни изостава в изграждането на атрактивни имоти с уникална архитектура. Това стана ясно след публикуваните номинации от ежегодния национален конкурс “Сграда на годината”. Категориите, в които се борим, са 9. Единствено реконструкцията на новия офис на “Строителен център” на ул. Лермонтов успя да влезе в елитната класация в “Обществени сгради с бизнес предназначение”. Нямаме представители в категориите жилища, градски или ваканционни хотели, търговски и производствени сгради, въпреки че строителството в града ни кипи от години.
Даже село Горни Лозен е представило изградения вече търговски център като достоен конкурент на тези в София, Стара Загора, Ловеч и Велико Търново. В Бургас готов мол все още няма, въпреки че заявените инвестиционни намерения са вече над 10.
Село Стойките край Смолян пък може да се похвали с номинацията за оригинален ваканционен комплекс, въпреки че по морето се изградиха стотици такива.
Единствено в категорията “Ваканционни комплекси” можем да се похвалим с оригинална архитектура на селищата от затворен тип по Южното Черноморие.
Ваканционните комплекси "Морски фар" в Свети Влас, "Парадайз Вю" в Созопол, "Св. Тома" в Аркутино, "Оазис" в Лозенец, "Сънсет Кошарица" в Кошарица се борят за наградата. От началото на следващия месец ще стартира електронното гласуване.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
sheikh77
20 ное 2008: 11:23
Гост
Замръзнаха строежите на молове в Бургас

Пет проекта за изграждане на молове в Бургас са временно замразени, а строителството на шестия се отлага вече три пъти.
Огромните търговски центрове бяха широко афиширани преди година и според плановете на собствениците им трябваше вече да са отворили врати. Засега обаче в петте обекта няма никакви строителни дейности, съобщава в. "Стандарт".
Инвеститорите с половин уста признават, че са затруднени и най-вероятно ще се наложи да замразят поне с година-две проектите си. Реални шансове да отвори врати има единствено магазинът на Carrefour. Френският гигант, който се строи в края на Бургас, на изхода за София, трябваше да бъде готов първите дни на есента. Малко преди това обаче Carrefour продаде закупения терен на британския инвеститор "Хенри Гуин Джоунс" и съсобствениците в "Лендмарк" Ричард МакДоналдс и Таня Косева-Бошова, като запази собствената си търговска площ. Преди броени дни стана ясно, че инвеститорите отлагат с 5 месеца отварянето на новия мол - до края на април.

News.dir.bg


Малко ме изненадва тази новина, по-скоро смятам, че нещата не са толова зле...
Най-отгоре
ji
20 ное 2008: 11:36


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
малко наизуст е написано май
"шансове" за карфура?
ами че той реално е готов
в момента се извършват довършителни работи и датата за отваряне е февруари
другия истински проект е галерията където също преди 2-3 седмици като минах имаше активност и изглеждаше сякаш започва да се строи
освен това там вече се отдават площи и доколкото съм чувал май огромен процент вече е заето
сън сити се строи бързо макар че там търговската част няма да е толкова голяма колкото на другите два
всичко останало винаги си е било само на хартия и винаги е изглеждало по-малко вероятно да се случи
в меден рудник единия от проектите е на сън сити и едва ли ще тръгнат да хвърлят пари по два големи строежа
предполагам там ще се строи след като завършат това в центъра
Най-отгоре
noemis
21 ное 2008: 00:59
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

В Бургас - Планетариум, в Крайморие - църква

четвъртък, 20.11.2008, 16:15 ч.
<връзка>


Бургаските съветници с мнозинство гласуваха в бургаския квартал Крайморие да бъде изградена църква. Предложението бе входирано от Атака, ГЕРБ и СДС и бе прието единодушно. С малко дебати съветниците гласуваха предложението на Здравко Сталев от Атака за проучване, проектиране и изграждане на Планетариум в Бургас. Бе прието предложението на Владимир Павлов от СДС мястото на Планетариума да бъде съобразено с разработването на Общия устройствен план на Бургас. Според Сталев строителството на самия планетариум и мултимедиата за него ще бъдат около 2 милиона лева и евентуално за него може да се търси финансиране от ЕС и спонсорство на бизнесмени от областта на туризма. Кметът на Бургас Димитър Николов се съгласи, че предложението е добро, от общинската администарция също го обмисляли и е безмислено да се вдига напрежението около една добра идея. Много е рано в момента да се дискутира неговото разположение. Истината е, че на Бургас му липсва атракция. Не трябва нещо добро да е тема за конфликт в Общинския съвет, каза кметът. След приключването на дебатите съветниците приеха предложението в Бургас да бъде изграден Планетариум.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
25 ное 2008: 14:37
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Влагат $ 150 млн. в US бази в Айтос
Строителството ще продължи 2 години, отпускат $12 млн. за водоснабдяване


25.11.2008
factor-bs.comПредставители на АЗКОН, Министерството на отбраната и Посолството на САЩ отговаряха три часа на въпросите на местните жители за бъдещата военна база в Айтос

Около 150 млн. долара ще бъдат вложени в Айтос при изграждането на US военни бази на мястото на бившите поделения по пътя за селата Карагеоргиево и Тополица. Парите ще се дават на базата на обществени поръчки, а фирмите, които кандидатстват трябва да бъдат конкурентно способни, като правилата за участие ще са железни и чисто пазарни, обяви полк. Иван Иванов – президент на Асоциацията на завършилите колежа по отбрана на НАТО в Рим /АЗКОН/. Той бе един от участниците в среща с обществеността, организирана от АЗКОН - България и кмета на Айтос Евгени Врабчев, във взаимодействие с Министерството на отбраната и Посолството на САЩ, за обсъждане на новите аспекти в българо-американското военно сътрудничество през 2008 година. На нея местните хора изказаха страховете и очакванията си от бъдещото присъствие на американските военни в града. На въпросите им отговаряха проф. Димитър Минчев – председател на Българската комисия по военна история /БКВИ/, полк. Владимир Таков -, експерт от отдел „Международно сътрудничество” при Министерството на отбраната, полк. Ерик Хартман – началник на офиса за двустранно военно сътрудничество с България към Посолството на САЩ.
На срещата стана ясно, че за строителството на военните съоръжения е обявена обществена поръчка на стойност 43 млн. долара, която е спечелена от голяма немска корпорация с италиански подизпълнител. Очаква се първата копка да бъде направена през пролетта на 2009 г., като в края на 2011 г. базите трябва да бъдат напълно завършени. Полк. Иванов заяви още, че вече са отпуснати 12 млн. долара за водоснабдяването в региона, допълнително ще бъдат осигурени пари за електрификацията и други инфраструктурни обекти.
Кметът Евгени Врабчев подчерта социалната насоченост на всички очаквания на местната власт. Той посочи няколко проекта, залегнали в стратегията на общината, които американците биха ползвали. Това са пътят към селата Тополица и Карагеоргиево, парк „Славеева река” със зоопарка, стадиона и спортната зала. В края на близо тричасовия диалог с гражданството Евгени Врабчев обобщи, че са отпаднали всички страхове на айтозлии за това, че могат да бъдат отчуждавани имотите им около базата. По време на разговорите стана ясно, че хората ще могат спокойно да ползват пътя до с. Тополица и вилната зона и че в складовата база няма да има снаряди с обеднен уран.
„Ако има страхове относно оръжието в бъдещия айтоски военен склад, то те не почиват на реална преценка на ситуацията, защото нито една армия не употребява бойни снаряди при тренировки и учения. Използват се специални учебни заряди, приличащи на бойните“, каза полк. Ерик Хартман. Според него боеприпасите, които ще се използват на полигоните в България, са направени от алуминий. Мисля, че е прекалено скъпо да искаме от американските данъкоплатци да плащат за скъпите боеприпаси с обеднен уран.”

Автор: Боряна ГЕОРГИЕВА

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
25 ное 2008: 15:07
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Започва строежът на язовир Раков дол

25.11.2008
burgasnews.com
Областният съвет за развитие на област Бургас даде положително становище за изграждане чрез концесия на язовир Раков дол. То ще бъде изпратено до Министерство на земеделието и МРРБ.
Идеята за изграждането на хидросъоръжението е от 80- те години на миналия век, обясни областният управител Любомир Пантелеев. Предния мандат на правителството съоръжението е дадено на концесия на чуждестранен инвеститор, но резултат няма. От три години областният управител отново прави постъпки и води кореспонденция за възобновяване процедурите за концесия на язовира. От отговор на МЗ става ясно, че със заповед на министъра от април 2007 г. са започнали подготвителни действия за отдаване на концесия на Раков дол, готов е екипа и документацията за обществената поръчка. За да стартира процедурата е необходимо и съгласието на Областния съвет за развитие, което беше дадено днес. Това е едно трудно и дългосрочно начинание, но ще реши проблемите с водоснабдяването на региона и туризма по Южното Черноморие, каза областният управител Любомир Пантелеев след взетото положително становище. Едновременно с язовир Раков дол ще се работи и по другите три алтернативни проекта – язовирите Младеж, Ясна поляна и Индже Войвода.
На заседанието на Областния съвет за развитие, председателствано от Любомир Пантелеев, присъстваха кметове от региона, представители на държавни и общински структури, неправителствени организации. На заседанието бе взето решение да се даде положително становище за изграждането на рибарско пристанище Мичурин. Проектът „ Инвестиции за реконструкция, разширение и модернизация на рибарско пристанище Мичурин” е разработен от община Царево и с него те кандидатстват за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма за развитие на сектор Рибарство.
На заседанието беше представен и проектът „Моят бряг”, финансиран от холандското Министерство на жилищното строителство, териториално управление и опазване на околната среда. Ръководителят на проекта Рене Бустен запозна присъстващите с работата по програмата в Бургаска област, която се отнася за развитието на туризма в ПП Странджа. На съвещанието бяха представени редица предложения от общините и неправителствени организации, чиято единствена цел е да направят парка атрактивна туристическа дестинация. На мен лично всички идеи ми харесват, имат широк обхват и се надявам, че те ще срещнат подкрепата на Областния съвет за развитие, каза Любомир Пантелеев.
Като част от проекта „Моят бряг” е и създаването на Крайбрежни съвети. Това е институция, която ще работи за развитието на крайбрежните райони. Според Рене Бустен основните цели на съветите са координация между отделните общини при реализиране на различни местни политики и подготовка за кандидатстване по оперативните програми в следващите три години. За да бъдат структурирани обаче такива Крайбрежни съвети трябва законодателна промяна. Декларирам своята готовност в Областна администрация да бъдат събрани всички предложения на общините и неправителствените организации и да се изготви пакет от законодателни промени, каза Любомир Пантелеев.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>