Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти

<< Назад | Напред >>

Парк "Океанариум"

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
vench
21 мар 2013: 16:25

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
green88, не че не те разбрах, просто - признавам си, ама нямах време да прочета цялото мнение. по-скоро мислим еднакво, но казано с различни думи.

конната база ще стои много добре някъде към минерални бани според мен, където като цяло го облагородяват в спортна насока и мисля, че ще стане добре.

иначе това, че мисля като останалите бургазлии - по-добре грозно, отколкото нищо... не бих казал, че е така. прочети ми мненията за подземния град най-малкото :D

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
sa_radev
26 мар 2013: 11:50

Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09

съобщения: 628
Между другото, декември месец е завършило строителството на най-големия аквариум/океанариум в северна Европа! Сградата се казва "The Blue Planet", проектирана е от датското студио 3XN и се намира в Копенхаген. Мисля, че ще е интересно да се видят подобни проекти от света, так че пускам линк към "The Blue Planet" и спечелилият конкурса за аквариум в Батуми, Грузия - този на Henning Larsen Architects, също от Дания!

The Blue Planet <връзка>
Batumi Aquarium <връзка>
Най-отгоре
Уебсайт
noemis
26 мар 2013: 12:49
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Скоро ще се разбере дали този проект ще го бъде. На 1 април отварят офертите - не знам какъв е законният срок за обявяването на спечелилия, но едва ли ще е много дълъг.
Някъде четох, че само Мостовик са подали оферта, но дали е вярно ...

[ Редактирано 26 мар 2013: 12:49 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
green88
26 мар 2013: 17:55
Регистриран потребител #164
Регистриран: 29 мар 2011: 20:09

съобщения: 327
sa_radev,

Прекрасни линкове си дал, но аз като отворих страницата на Батумския аквариум и ми стана доста тъжно. Честно казано, силно се изненадах като видях изобщо архитектурата и обитателите. Вярно, че е само проект засега, но какъв! Хората преживяха сума войни и пак...а варненци са горди, че имат някакъв рибарник. Положението в Грузия не е по-леко отколкото тук, но управата пак намира пари...ние тука с милиардите на ЕС нищо не можем да направим, или се случва нещо хубаво, но с триста зора.
Най-отгоре
sa_radev
29 мар 2013: 16:51

Заповядайте на първо заседание за Океанариума
На 1 април /понеделник/ от 14.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе открито заседание за отваряне на постъпилите оферти в процедурата по избор на концесионер за изграждане на "Парк Океанариум". На него могат да присъстват както участниците и техни представители, така и други желаещи.

Предвидено е Океанариумът да се намира в североизточната част на парк "Езеро", голяма част от която в момента е неизползваема. Съоръжението трябва да бъде изградено чрез концесия, като бъдещият инвеститор го проектира, изгради и поддържа.

В параметрите на концесията са включени:

- Океанариум с аквариуми от черноморски, средиземноморски и океански видове;

- Делфинариум със зала за представления и места за отдих на делфините;

- Аквапарк със закрита и открита част;

- Познавателно-развлекателен комплекс.

Източник: <връзка>

Надявам се, този път да сме повечко хора от форума!
Ще нахвърлям няколко въпроса, някой ако има желание да се присъедини, да пише едно ЛС!
Най-отгоре
Уебсайт
ji
29 мар 2013: 16:53

Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
е как да сме повече хора
в работно време е
аз със сигурност няма как да присъствам
Най-отгоре
vench
29 мар 2013: 17:09

Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45

съобщения: 1071
аз ще присъствам, точно защото ми е в работното време :D

Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена!
Най-отгоре
sa_radev
29 мар 2013: 17:22

ооо, 14:00ч! Нямам думи просто! Ок, Vench, ако искаш, по-късно днес или утре привечер ще ти изпратя моите въпроси, евентуално да координираме запитванията, за да не се повтарят!
Приятна вечер!
Най-отгоре
Уебсайт
noemis
29 мар 2013: 17:34
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Ако има и най-малка възможност да се откача, ще дойда ..., но за пореден път от общината минават с този номер - да провеждат събития от голям обществен интерес в напълно неподходящо време за работещите хора. Достъпно само за пенсионери и безработни ... {bash}

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
sa_radev
29 мар 2013: 17:43

Даам, ако не успея, може да пратя баба ми, примерно...
Най-отгоре
Уебсайт
Отиди на страница   <<        >>