Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти |
|
<< Назад | Напред >> |
Парк "Океанариум" |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
vench |
|
||
Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45съобщения: 1071 |
аз по принцип повече слушам, отколкото питам, но с интерес бих видял предварително. ако искаш ги пиши тук или на лично съобщение :)
Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
green88 |
|
||
Регистриран потребител #164
Регистриран: 29 мар 2011: 20:09съобщения: 327 |
Аквапарк със закрита и открита част Този момент аз съм го изтървал...от това перо евентуално ще дойдат голям % от приходите на инвеститора. |
||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
green88 написа ... Аквапарк със закрита и открита част Този момент аз съм го изтървал...от това перо евентуално ще дойдат голям % от приходите на инвеститора. мда, като цяло си е цял развлекателен комплекс, не са просто рибки зад стъкла. проектът е супер голям и ще придаде съвсем нов облик на града от туристическа гледна точка. но още не смея да се радвам... Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
Някой има ли информация колко са кандидатите за концесията или само Мостовик са подали документи? Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
sa_radev |
|
||
Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09Местоположение: Burgas съобщения: 628 |
И аз това се чудя, но то утре ще се разбере. Бяха писали за някакви американци по бургаските ни медии, но дълбоко ме съмнява... Иначе, това което си мислех като въпроси (ако има такава възможност) е, горе-долу следното: 1. Защо не е изготвен доклад за ОВОС и ще бъде ли изискван при започване на строителство?* 2. Проучвани ли са алтернативни терени? Ако "да" - кои са и защо са отхвърлени? 3. Има ли вече готов проект? Ако "да" - ще бъде ли подложен на обществено обсъждане? Ако "не" - как ще се процедира - чрез отворен архитектурен конкурс или чрез обществена поръчка? * ОВОС - Оценка Въздействието върху Околната Среда. Такъв доклад би трябвало да бъде изготвен и оповестен още преди обявяването на концесията. Изисква се по закон за различни обекти и за различни територии. В този случай е задължително да има такъв, тъй като голяма част от парцела се намира в буферната зона на Резерват "Атанасовско Езеро", която също е вид защитена територия, макар и с облекчен режим по отношение на строителството. Лека вечер! |
||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
e, изготвен проект няма, в това можеш да си сигурен :) за другите и аз се надявам да има повече яснота днес Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
по информация от общината от преди няколко седмици заинтересован инвеститор имал почти готов идеен проект аз не виждам как общината може да въздейства на евентуален частен инвеститор за да избира проекта с конкурс или да го подлага на обществени обсъждания явно законодателството в момента не задължава концесионера дори при строителство върху територии с някакъв защитен статут не видях такова нещо вписано в условията при обявяването на процедурата за концесия така че .... предполагам от тук нататък всичко е въпрос на добра воля от страна на инвеститора |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
Днес само ще отварят офертите, никъде не пише че се предвижда някакво обсъждане, пресконференция или нещо подобно. Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
sa_radev |
|
||
Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09Местоположение: Burgas съобщения: 628 |
@ji - Да, Общината наистина няма законово как да въздейства на концесионера/инвеститора и наистина се разчита на "добрата воля" на последния. Третото ми питане е насочено именно към бъдещия инвеститор. @noemis - прав си и малко ме хваща яд заради това. Някак си тази концесия мина "тихомълком", без да й е отредено нужното внимание. |
||
Най-отгоре |
|
||
green88 |
|
||
Регистриран потребител #164
Регистриран: 29 мар 2011: 20:09съобщения: 327 |
Може и да е за добро....Добре е да напомня, че в България живеят доста странни хора. Да не се изразя и по-грубо. Така и в нашия град има хора, които се противопоставят на всичко ново, като че ли си харесват кочинката такава. Без значение е, че евентуалните промени ще подобрят в различна степен качеството им на живот. Примерите са доста, но аз ще ви посоча най-фрапантните: 1. Нежеланието и протестите на жителите на Меден Рудник да се изгради МБАЛ в комплекса. Понастоящем болницата като оборудване и условия е несравнимо далеч от държавната. 2. Негодуванието на част от Долно Езерово срещу изграждането на канализация в населеното място За мен и двете постъпки граничат с малоумщината, но ги номерирах за пригледност. Парк Езеро определено не може да се определи като запуснат, поне не целия. Но не е и атрактивен...Посочените атракции ще го превърнат в най-желана дестинация за туристите в България. По-важното е, че ще вкара свежест в живота на бургазлии. Отдавна си говорим, че няма много забавления в града ни...сега като има шанс да получим едно от най-красивите и посещавани, ние почваме да кършим пръсти и да мрънкаме. Според мен е хубаво, че лунапаркът отпадна - лично аз си представях нещо като Софияленд, а той не ме впечатляваше след първия път. Тук става въпрос за съвсем друг вид забавление и както Жи намекна - възможно е този проект да придобие и обществено значение. В крайна сметка, ако всичко почне да се подлага на безкрайни обсъждания ми се струва, че няма да прогресираме особено. Затова сме си избрали управници, кмет и т.н. Те носят отговорността и се предполага, че са можещи и знаещи. Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше подобни обсъждания, то "природозащитните" организацийки щяха да го превърнат във фарс. На тях мечтата им е да се изявяват пред толкова широка аудитория, а какво е действието им за опазване на околната среда е друга тема на разговор. [ Редактирано 01 апр 2013: 13:29 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |