Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Галерия Бургас (завършен - снимки)

Отиди на страница       >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
ji
14 окт 2008: 16:41


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
GTC обяви плановете си за “Галерия Бургас” – модерен търговски център, който ще строи в четвъртия по големина град в страната.
Както съобщи преди време Сграда.соm, GTC България придоби 66,67% от капитала на „Галерия Бургас” АД от собственика – „Винком” АД, за 11,23 млн. евро.


Общата инвестиция в новия търговски център, чиято разгърната застроена площ ще бъде 36 000 кв. м., се оценява на 40 млн. евро, в които влиза и стойността на земята. Очаква се годишните приходи от отдаване под наем да бъдат около 9 млн .евро. Откриването на” Галерия Бургас” е планирано за третата четвърт на 2009 г.
В непосредствена близост до търговския център GTC ще строи и жилищен комплекс с 600 апартамента и с РЗП над 61 000 кв. м.
Освен в Бургас, листваната на варшавската фондова борса компания инвестира в изграждането на търговски центрове и в Стара Загора и Варна.

sgrada.com


[ Редактирано 15 май 2012: 23:53 ]
Най-отгоре
ji
02 ное 2008: 15:14


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888

Galleria Burgas е първият търговски комплекс от международен ранг в града, включващ редица магазини за мода, супермаркет, места за забавления (мултиплекс с 10 кино зали на Cinema city, детски кът и др.) и зона за хранене.

Galleria Burgas е част от международна верига търговски комплекси, която е разработена и управлявана от GTC в 10 страни в региона.

Търговска площ 37,000 кв.м.
Застроена площ 53,500 кв.м.
Нива 3
Магазини 100
Паркоместа 1200
Завършване пролетта на 2012г.
Инвестиция 75,000,000 евро


Партер:
Първо надпартерно ниво:
Зона за забавления и хранене:
http://gtc.bg/burgas/

[ Редактирано 24 юни 2011: 18:52 ]
Най-отгоре
dolphin_bs
03 ное 2008: 12:04
Регистриран потребител #27
Регистриран: 15 окт 2008: 10:07

Местоположение: Бургас
съобщения: 82
Дори и на снимка ми изглежда много смотан този Мол,а ние го чакаме с такова нетърпение.Поляците,май се излагат....
Най-отгоре
ji
03 ное 2008: 12:16


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
аз чакам киното което ще е в мола
молове като самоцел никой не иска
нямаме свястно кино в града
нямаме боулинг
в Хасково има боулинг но в Бургас не
има 5 свестни места за приятно прекарване на времето в града
най-тъпото е че даже ако някой реши да направи нещо тук веднага му измисляме 100 кусура и го оплюваме тотално
показателно беше отношението на бургазлии към фестивла на плажа лятото
направиха ни хората най-великия музикален фестивал в страната а 99% от бургазлиите с които съм говорил за него или се оплават от шума или от това че нямало известни групи (???$#%$$%%) или не им се давали 30 лева за билет
ето това е истинския "дух на Бургас"

онзи ден пак натрупах голяма купчина мрънкания за пързалката пред зала младост
била малка
не бил истински лед
била на открито
никой никога няма да ни направи истинска ледена пързалка след като на едиственото подобно нещо в града се гледа само като повод да се мислят оправдания недостатъци и недоволства

предполагам че това е и една от причините за да бъдат пренасочени голяма част от площите в мола в изгрев от заведения и места за забавление към търговски площи
няма да го има вероятно боулинга който планираха там
старбъкс също май няма да отварят
просто хората са си направили проучването че бургазлии са заспали малоумници и не им трябва нещо различно то кварталната кръчма и чалга дискотеката

[ Редактирано 03 ное 2008: 12:22 ]
Най-отгоре
dolphin_bs
03 ное 2008: 16:03
Регистриран потребител #27
Регистриран: 15 окт 2008: 10:07

Местоположение: Бургас
съобщения: 82
Прав си и за киното и за боулинг залата и,за мрънкането също.Аз не се оплаквам.Това,че Молът има смотан външен вид го казвах само тув,в "къщи",а иначе за всичко,което се прави в Бургас казвам,че е най-якото....И вярвам,че Бургас все някога ще покаже,че е град №1!!!
Най-отгоре
noemis
25 ное 2008: 14:33
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Кризата оскъпи “Галерия Бургас” на 82 млн. евро
От Globe Trade Centre са получили кредит и ще реализират проекта си


25.11.2008
factor-bs.com
Финансовата криза оскъпи инвестицията в бъдещия търговски център “Галерия Бургас” в комплекс “Славейков” на 82 милиона евро, съобщи за “Черноморски фар” Цветан Върбанов от Globe Trade Centre. Въпреки това от полската компания са намерили нужното банково финансиране и са категорични, че ще завършат проекта си в града. Община Бургас издаде необходимото строително разрешение в началото на месеца, а документът влезе в сила в края на миналата седмица. До 10 дена се очаква да бъде направена и първата копка на бъдещия мол, в който ще има 9 кинозали на “Синема Сити”. Грубият строеж ще започне в началото на следващата година, а в момента все още експертите преценят кой ще е най-подходящият изпълнител за това.
От GTC коментираха обаче, че кредитирането на подобни проекти вече е много по-трудно и банковите гаранции са много по-високи. Компанията успя обаче да издейства без проблеми и 12 милиона евро заем от банката BZ WBK S.A за проекта си в Краков.
Според Павлина Никова, мениджър „Търговски площи” и партньор във Forton International, бургаският мол е "силен коз в неконкурентна среда". Той ще разполага с голям паркинг и супермаркет на партера. Последното обаче може да се окаже недостатък, защото на партера обикновено се разполагат различни ключови наематели, като модни марки например. По думите на Никова са били водени разговори с веригата за облекла Zara, за която “Черноморски фар” писа. От испанския текстилен гигант са изразили резерви последно относно факта техният магазин да бъде разположен до супермаркет, тъй като двата вида обекти привличат клиенти от различни ценови сегменти.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
29 яну 2009: 13:34
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Пак обещават: Ще имаме киноцентър през август 2010 г.
Тогава се очаква да отвори врати “Галерия Бургас”, вече разчистват терена за строежа


factor-bs.com


На снимката: До дни започват изкопните дейности по бъдещия търговски център

Официалното откриване на “Галерия Бургас” ще бъде през август 2010 година. Това съобщи вчера Цветан Върбанов от компанията инвеститор “Globe Trade Centre” /GTC/. В момента се разчиства теренът на фирмата на мястото на бившия “Винком” и до дни започват изкопните дейности. В края на миналата година полското дружество получи строително разрешение от община Бургас. По предварителни разчети и очаквания търговският център трябваше да отвори врати през март следващата година. Забавянето е най-вече заради финансовата криза. Въпреки свитото кредитиране от GTC са намерили нужното финансиране за 82 милиона евро. Тази сума е единствено за проекта в Бургас. Само преди година и половина обявените капиталовложения бяха 40 милиона евро. Компанията очаква инвестициите да нараснат още през следващите месеци. Молът, в който ще има и 9 кинозали на “Синема Сити” и над 100 магазина, има подписани предварителни договори с водещи европейски фирми.
Варна и Стара Загора обаче ще изпреварят Бургас. Плановете на полската компания са проектите за търговските центрове там да бъдат готови през март 2010 година. GTC има инвестиционни намерения и към Русе. Молът в дунавския град ще бъде готов през октомври следващата година.
Цветан Върбанов коментира още, че ключовият наемател, испанската фирма Zara и нейните дъщерни фирми Beshka, Stradivarius, Pull and Beаr, стои твърдо на пазара в Бургас. Модният гигант засега има колебания за експанзията си във Варна.
Полската компания планираше да изгради в Бургас и жилищен комплекс с 600 апартамента с разгъната застроена площ над 61 000 квадратни метра.
“Тази инвестиция ще се забави. Предвид световната криза и намаленото търсене на жилищни имоти се въздържаме. Фирмата има идея за строителството на офиси. В момента наблюдаваме развитието на тези сегменти от пазара”, каза още Върбанов.


Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
sheikh77
18 мар 2009: 11:32
Гост
Отложиха проекти за над 100 млн. евро

Източник: в. "Черноморски фар"

Изпълнението на два изключително интересни проекти за Бургас се отлага с няколко месеца заради кризата. Парите, които полската компания GTC трябваше да налее в града за изграждане на МОЛ с девет кинозали в комплекс "Славейков" са 82 милиона евро. От компанията-инвеститор обаче са съобщили, че ще забавят проекта с 3-4 месеца. Другият интересен проект за индустриален парк, който трябваше да осигури нови работни места за бургазлии, също търпи отлагане. В края на април инвеститорът "Инвестра" АД ще е готов с нова концепция за парка, която се налага заради отлива на някои от наемателите заради кризата
Най-отгоре
starlight
29 ное 2009: 17:05
Гост
"Галерия" са почнали най-после строежа. Изкопан е огромен ров и дори в неделя работят. Ще дочакаме кино в бургаски мол. Дано!8)
Най-отгоре
noemis
02 дек 2009: 21:29
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Петя Славова продава дела си в „Галерия Бургас“?
Започна строителството на мола в „Славейков“

factor-bs.com
01.12.2009На снимката: На първата копка на бъдещия мол бяха поканени кметът Димитър Николов и тесен кръг от местни бизнесмени, сред които и управителят на Дарс Ауто Димитър Събков.

Слухове, че Петя Славова продава своя дял от бъдещия мол „Галерия Бургас” в комплекс „Славейков“, се разнесоха из строителната гилдия през седмицата. Много местни фирми имат апетити да бъдат изпълнители на мащабния проект. Засега обаче е избрана само компания, която да изкопае основата на търговския център. Мълвата, че въпросните 33%, които са дял на „Феста холдинг“, минават в ръцете на основния инвеститор GTC, смути мнозина.

„Нямаме официална информация за медиите, засега. Факт е стартът на мол „Галерия Бургас“. По наши планове той трябва да е готов през септември 2011 година“, коментира в петък пред „Черноморски фар“ Билге Мехмед от GTC. Тя не отрече, нито пък потвърди слуха за промяната на участията на акционерите.

През месеца от компанията направиха и първата копка на мола. Събитието мина незабелязано за мнозина. Не бяха поканени медии. Едни от малкото гости бяха кметът Димитър Николов и управителят на Дарс Ауто Димитър Събков.

Компанията GTC е изградила за десет години 15 мола в различни градове от Централна и Източна Европа, сред които са Унгария, Чехия, Румъния. В повечето случаи схемата й на действие включва закупуване на терени и придобиване на мажоритарния дял от компанията, собственик на земята. Дружеството е публично и се листва на варшавската борса.
GTC стъпи в България през последните години и изгради офис сгради, жилищни комплекси и мол "Галерия Варна", в който вложи 80 млн. евро. Полската компания притежаваше 67% от бъдещия мол в Бургас.

Инвеститорите уверяват, че архитектурата ще бъде съобразена с европейските тенденции в строителството на подобни сгради. Проектът е на американско студио за дизайн, което е участвало в изграждането и на останалите сгради на полското дружество.

Чистата търговска площ в бъдещия център ще бъде 35 хиляди квадрата. Ще има два паркинга - подземен и наземен за общо 1445 коли.
Цял етаж с десет кинозали ще има на "Синема сити интернешънъл" (CCI), която е част от израелския оператор ITIT. В мола ще влезе и испанският моден гигант Inditex Group чрез марките Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius. Дебют за града ни ще направи и словенската верига за хранителни стоки „Меркатор“.

Автор: Женя АТАНАСОВА

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
Отиди на страница       >>