Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Пътен възел Меден рудник (преди и след ремонта - снимки)

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
WarKiller
09 ное 2010: 17:35


Регистриран потребител #16
Регистриран: 05 окт 2008: 14:38

съобщения: 840
4.2 млн. евро ще струва строежа на „Детелината”

Изпълнител на рехабилитацията на пътен възел Бургас -Средец -Созопол ще е "Хидрострой" АД.

Фирмата е предложила 4.2 млн. евро, което е най-ниска цена за планираните дейности, показват аритметична проверка и техническа оценка на постъпилите оферти.

Останалите фирми, които са подали документи за участие в конкурса за избор на изпълнител са "Холдинг пътища" АД, които са предложи цена 5.8 млн. евро, Сдружение ДЗЗД "Пътен възел Бургас" - 5.5 млн. евро, ДЗЗД "Транс Инжстрой -Варна" - 5.1 млн. евро, а австрийската "Щрабаг" АГ - 5 млн. евро, Сдружение „Бургас 2010", Сдружение „БСС", Обединение „Главбулгарстрой - Бургас, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура".

Ценовите оферти на фирмите и обединенията, които участваха в конкурса бяха отворени преди месец.

Строителството на пътния възел Бургас - Средец - Созопол е по Проект „България - Транзитни пътища V". Финансирането му е в изпълнение на договор между България и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). 10% от стойността на договора са предвидени като аванс в бюджета за следващата година.

<връзка>

Изработка на сайт Бургас
Най-отгоре
noemis
09 ное 2010: 19:38
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Строителят трябва да се справи с работата за 18 месеца, като срокът за отстраняване на дефекти е една година. Той трябва да осигури достъп на изпълнителите по ел.системите, ВиК съоръжения, телефонни кабели в продължения на 6 месеца.

А кога стартира изграждането, някъде казали ли са?

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
25 ное 2010: 13:45
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Средствата за "Детелината" вече са гарантирани

Източник: News.Burgas24.bg

Народното събрание днес ратифицира финансовия договор между Република България и Европейската инвестиционна банка по проект "България - Транзитни пътища V", предаде репортер на Burgas24.bg. В документа са включени пътни участъци с дължина 1535 км по направление на основните транспортни потоци на Републиканската пътна мрежа. С проекта се цели хармонизиране на транспортната мрежа, подобряване на сигурността и комфорта при пътуване, модернизация на инфраструктурата на разширения Европейски съюз. Изменението на Финансовия договор предвижда промени на техническото описание на проекта, с цел включване на обектите "Пътен възел Бургас-Меден рудник при път 1-9 и път II-79" и "Софийски околовръстен път-южна дъга от км 42+800 до км 44+720" в обхвата на проект "Транзитни пътища V".

"Пътен възел Бургас-Меден рудник при път 1-9 и път П-79" е част от Републиканската пътна мрежа - пресичане на път 1-9 с път И-79 и е важен транспортен възел за гр. Бургас. Той има ключово значение за развитието на града и страната и впоследствие ще бъде част от обходен път гр. Бургас, по който ще се прехвърли движението от главен път 1-6, а трасето на главния път ще стане част от уличната мрежа на града. Проектното решение е на две нива с долно кръгово ниво, като за главно направление е приет път 1-9 "Бургас - Созопол", минаващ на горно ниво. С изграждането на пътния възел ще се разделят транспортните потоци по направления, което ще повиши безопасността на движение, ще се намали вредното въздействие върху околната среда и ще има положителен социално-икономически ефект в региона.

"Това беше окончателен акт, с който утвърдихме вземането на заем за двата ключови проекта. Средствата за изграждането на т.нар. Детелина вече са гарантирани", коментира водачът на групата на народните представители от ГЕРБ-Бургаска област Димитър Бойчев.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
25 ное 2010: 18:40


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
интересно е името на пътния възел което във всяка публикация е различно
до скоро беше "Бургас-Созопо-Средец"
някъде е "Бургас-Созопол"
също така се среща и "проект Бургас-юг"
или "детелината Бургас-Созопол- Меден рудник"

смятам че "пътен възел Меден Рудник" е най-адекватното название на съоръжението
каквото и да разправят за значението му за автомобилния поток към южното черноморие всъщност мисля несъмнено най-значим той ще бъде за тези които всеки ден се движат между центъра на града и кварталите Меден Рудник и Горно езерово
всъщност приказките за неотложната нужда от такова съоръжение мотивирани с трафика за Созопол и Приморско са според мен просто метод местната администрация да покаже че нуждата е общонационална когато всъщност местното му значение е много по-голямо
Най-отгоре
DENIS
25 ное 2010: 21:58
Регистриран потребител #43
Регистриран: 18 ное 2008: 16:24

съобщения: 263
АКО ДЕПУТАТИТЕ, КОИТО ЛОБИРАХА НАИСТИНА СЕРИОЗНО, БЯХА АКЦЕНТИРАЛИ НА МЕСТНОТО МУ ЗНА4ЕНИЕ, СЪМ СИГУРЕН 4Е НИКОГА НЯМАШЕ ДА ВИДИМ ТАЗИ ДЕТЕЛИНА.
СЛЕДВАЩАТА МНОГО ВАЖНА ТАКАВА Е ПЪРВАТА В ПОСОКА СОФИЯ.ИЗНАСЯНЕТО 4РЕЗ НЕЯ НА ЦЕЛИЯ ТРАНЗИТЕН ТРАФИК ОТ ГРАДА И В ДВЕТЕ ПОСОКИ, Е МНОГО ВАЖНО И ЗА ОБЛЕК4АВАНЕ НА ДВИЖЕНИЕТО И ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕТО.
Най-отгоре
ji
13 яну 2011: 15:08


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
Изграждането на пътния възел Бургас- Меден рудник- Созопол, известен като "Детелината" стартира до броени дни. Това съобщи днес след срещата си с кмета на Бургас Димитър Николов председателят на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов.

От днес започва подготовката на строителната площадка и базирането на техниката, на терен предоставен от Община Бургас. Договорът с фирмата изпълнител "Хидроремонстрой" е в сила от днес, срокът за изпълнението на проекта е 18 месеца, а стойността му е 4 млн.200 хил. евро.

На срещата в Община Бургас участваха още областния управител Константин Гребенаров, представители на фирмата изпълнител, проектантите на проекта, специалисти от надзора, банката инвеститор, заместник кмета Костадин Марков и главния архитект Веселина Илиева.

Проектът ще се осъществява на два етапа, които ще са съобразени с туристическия сезон и многохилядния трафик от к-с "Меден рудник", съобщи Димитър Николов. Първият ще е със срок - 30 юни 2011 г. и ще включва изграждането на новото кръгово кръстовище с три ленти. Според кметът, това ще позволи още през юни тази година да се облекчи натоварения трафик към Южното Черноморие и к-с Меден рудник. Вторият етап и финализирането на проекта с изграждането на новия път към Созопол ще бъде до 30 юни 2012 г.

На срещата днес Николов настоява да се работи през нощта, както и в събота и неделя, за да се създадат възможно най- малко трудности за жителите на "Меден рудник". Той допълни, че съвместно с Пътна полиция ще бъде създадена нова организация на движение, като при необходимост ще бъдат монтирани и нови светофарни уредби.

На срещата се взе решение в ежемесечните работни срещи на ангажираните към проекта звена да бъде включен и представител на Община Бургас. Николов настоява още да бъде изградена и организация за преминаването на тежкотоварната техника извън града.

Според Божидар Йотов, фирмата изпълнител ще бъде контролирана ежедневно, за да се гарантира качеството на обекта.

Първоначалният проект за "Детелината" ще бъде частично актуализиран, за да бъде изцяло съобразен със спечеления от Община Бургас проект за интегриран градски транспорт, който предвижда изграждането и свързването към пътния възел на трета лента за новите еко- автобуси и велоалея.

Според Николов, освен облекчаване на трафика, изграждането на пътния възел ще намали и катастрофите в участъка, тъй като отсечката е една от най- рисковите с най- много "черна статистика" от пътни инциденти.

Официалното откриване ще бъде направено от премиера Бойко Борисов. Изграждането на отлагания повече от 20 години проект за "детелината" беше един от основните му ангажименти, поети още по време на предизборната кампания.

burgas.bg
Най-отгоре
ji
13 яну 2011: 16:44


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
това е "проекта" взет от видеото на bszone.info
Най-отгоре
noemis
13 яну 2011: 18:28
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Утре ще пътувам към Резово и на минаване, ако има нещо интересно, ще снимам.

Това не го разбрах:
Вторият етап и финализирането на проекта с изграждането на новия път към Созопол ще бъде до 30 юни 2012 г.

За какъв нов път става въпрос?
Или под нов път разбират пътния възел?!?!

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
13 яну 2011: 18:30


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
най-вероятно имат предвид надлеза
сега до лятото ще направят кръговото а надлеза догодина
Най-отгоре
noemis
13 яну 2011: 18:37
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Борисов прави първа копка на "Детелината" в неделя

Източник: Радио "Фокус"

Първата копка на детелината "Бургас - Средец" - Созопол" ще е тази неделя, съобщи на пресконференция председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов. Това ще се случи в 12,30 часа. Специално за началото на новия строителен обект в Бургас ще дойде министър-председателят Бойко Борисов, съобщи Йотов. Има и избран изпълнител за техническия проект на обхода на Бургас съобщи Божидар Йотов. Последния срок за обжалване на процедурата изтича утре, допълни той. Ако няма подадени жалби ще се сключи договора с изпълнителя за подготвяне на техническия порект за обхода на град Бургас.


Някой да е очаквал да има първа копка и ББ да не е там? !lol

Това е и другия интересен акцент от статията по-горе:
Първоначалният проект за "Детелината" ще бъде частично актуализиран, за да бъде изцяло съобразен със спечеления от Община Бургас проект за интегриран градски транспорт, който предвижда изграждането и свързването към пътния възел на трета лента за новите еко - автобуси и велоалея.


[ Редактирано 13 яну 2011: 18:43 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>