Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Бургаски инвестиции и проекти
 
<< Назад | Напред >>

Пътен възел Меден рудник (преди и след ремонта - снимки)

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, Elkisa
Автор Отговор
blago84
14 яну 2011: 13:02
Регистриран потребител #32
Регистриран: 19 окт 2008: 10:12

Местоположение: Chicago, IL, USA
съобщения: 179
На поредната "първа копка" на околовръстното в София даже му отляха бетонена сцена и стълби, специално за случая, които бяха разкъртени и премахнати още същия ден след официалната част...
Как ми се иска да му направя първа закопка... но като гледам той и сам добре се справя с това...
Най-отгоре
noemis
16 яну 2011: 16:55
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Варненската "Хидрострой" ще прави пътния възел Бургас - Средец - Созопол

dnevnik.bg

Варненската "Хидрострой", управлявана от общинския съветник от ГЕРБ Николай Пашов, започва днес строителството на пътния възел на пътя Бургас – Созопол и пътя "Средец – Бургас".

Първа копка на обекта ще направят премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, съобщи правителствената информационна служба.

Проектът се реализира по програмата "Транзитни пътища V". Стойността му е 4.184 млн. евро без ДДС. "Пътинвестинженеринг" ще отговаря за строителния надзор, който е на стойност 148 хил. лв. без ДДС. Обектът се финансира със заем от Европейска инвестиционна банка и съфинансиране от държавния бюджет.

Срокът за изпълнение на договора е осемнадесет месеца. Това означава, че обектът трябва да бъде завършен до средата на 2012 г.

В края на 2010 г. "Хидрострой" сама или в съдружие с други фирми спечели обществени поръчки за над 12 млн. лв. Варненската компания изгражда и пречиствателната станция за отпадни води на Варна за около 28 млн. лв. Обектът е по програма ИСПА и трябва да бъде завършен до края на годината. През 2009 г. пак по ИСПА "Хидрострой" завърши разширението и реконструкцията на ВиК мрежата в Шумен за 48 млн. лв.

По данни на регистъра на камарата на строителите през 2009 г. "Хидрострой" е изпълнила строителни дейности за над 127.4 млн. лв., като приходите й от продажби са над 39 млн. лв., което е ръст от близо 9 млн. лв. спрямо 2008 г.

Според регистъра ДАКСИ мажоритарен собственик на "Хидроострой" е Мая Желева, екссъпруга на бившия шеф на агенция "Пътища" Велико Желев по времето на министъра на регионалното развитие Валентин Церовски. Велико Желев беше и съветник на предишния министър на регионалното развитие Асен Гагаузов.


План на пътния възел (за голям размер цъкни на снимката):


[ Редактирано 05 фев 2011: 23:33 ]

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
16 яну 2011: 23:11


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3858
Министър председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев дадоха старт днес на изграждането на пътния възел Бургас- Меден рудник- Созопол, известен като „Детелината”. След като свери своя чертеж с този на кмета, Борисов заръча да се намали срокът за изпълнение на първия етап от 30 юни на 15 юни, тази година, а строежът трябва да приключи окончателно за 18 месеца.Борисов връчи официално документите за старта на строежа на кмета Димитър Николов. Стойността на проекта е 4 млн.200 хил. евро, осигурени със заем от Европейската инвестиционна банка. Освен облекчаване на трафика, изграждането на пътния възел ще намали и катастрофите в участъка, тъй като отсечката е една от най- рисковите с най- много „черна статистика” от пътни инциденти.

След първата копка премиерът Борисов посети новостроящия се православен храм в к-с “Меден рудник”, който носи името на Свети Николай. Борисов съобщи, че правителството ще отпусне още 200 000 лв. за довършването на църквата, още толкова пари ще даде и общината.

bszone.info
Най-отгоре
noemis
08 фев 2011: 20:30
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
8 февруари 2011

23 дена след първата копка и нищо съществено.
От двете страни на пътя за Созопол (след кръстовището) са оформени разширенията за допълнителните ленти. Техника почти липсва.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
15 мар 2011: 20:39
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Пускат пътен възел "Детелината" в Бургас през юни
В срок до 10 юни трябва да бъде въведена в експлоатация и временна светофарна уредба

Източник: Econ.bg
11 март 2011


Кръговото движение на пътния възел Бургас-Средец-Созопол (известно още като "Детелината") ще бъде пуснато в експлоатация на 15 юни 2011 г. Това беше договорено на работна среща в Бургас между председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Сергей Михалев, кмета на града Димитър Николов, директорът на Областно пътно управление- Бургас инж. Митко Порязов, представители на изпълнителя на проекта и на строителния надзор. Първата копка по изграждането на пътния възел беше направена от премиера Борисов в началото на тази година. В срок до 10 юни трябва да бъде въведена в експлоатация и временна светофарна уредба на кръговото движение, съобщиха от пътната агенция.

Пътният възел е едно от най-натоварените кръстовища в страната, където има концентрация на пътно-транспортни произвшествия. Очаква се след пускането му в експлоатация да се облекчи трафикът и чувствително да се намалят задръстванията през активния летен сезон.

В рамките на работното си посещение в региона инж. Сергей Михалев се срещна и с кмета на Средец Тодор Пройков. С него беше обсъден напредъкът по изпълнението на проекта за рехабилитация на пътя Елхово - Бургас, както и участъка Средец - Бургас.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
25 мар 2011: 21:42
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
25 март 2011

Снимките са само от едната страна, защото са правени от кола в движение, но положението и от другата страна е същото.
Интересно е, че когато минавах от там сутринта (около 7,30 ч.) не се виждаха работници, докато на връщане по тъмно (19,10 ч.) имаше доста хора и се работеше на макс.Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
11 апр 2011: 16:57


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3858
.......

Най-отгоре
noemis
27 апр 2011: 13:35
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Кметът нареди мерки за намаляване на задръстванията при пътен възел Юг

Източник: News.Burgas24.bg

Изпълнението на проекта за изграждане на пътен възел Юг при сега съществуващото кръстовище Бургас - Средец - Созопол, навлезе в сериозна фаза. Заради напредналото строителство е намалена пропускливостта в посока "Меден рудник" - Бургас, което създава задръствания и неудобство за жителите на комплекса.

По този повод кметът Димитър Николов се разпореди да бъдат взети мерки за подобряване на движението при пътния възел. Разговаряно е с ръководството на фирмата - изпълнител /"Хидрострой"/. Оттам са се ангажирали сутрин между 07.00 и 09.00 часа, когато трафикът е най-натоварен, да осигурят максимална пропускливост за излизане от "Меден рудник". През останалата част на деня това ще става само по едното платно.

Потърсено е и съдействието на Пътна полиция. Нейни служители ще управляват сутрин ръчно светофарната уредба при кръстовището, за да реагират моментално при образуването на задръстване, в която и да е посока.

Проектът за изграждане на пътен възел Юг се изпълнява на два етапа, като първият ще бъде завършен през лятото на тази година, а вторият до юни 2012 г. Съоръжението струва 4 млн. и 200 хил. евро, осигурени от правителството на Република България чрез заем от Европейската инвестиционна банка.

Повече от 20 години този обект се водеше сред приоритетите на няколко правителства, но никой до този момент нямаше волята да предприеме конкретни действия за реализирането му.

Целогодишно оттук преминават автомобилите на 80-хилядния комплекс "Меден рудник". Трафикът се натоварва допълнително, тъй като през територията на община Бургас минават транспортни коридори от национално и международно значение, популярни туристически маршрути, свързващи севера и юга. В кръстовището се пресичат два важни международни транспортни коридора към Турция и Гърция.

"Сигурен съм, че всички в Бургас, но най-вече хората от "Меден рудник", осъзнават важността на този пътен възел. Още веднъж искам да ги помоля за търпение и разбиране. Убеден съм, че накрая всички ще сме доволни и временните неудобства ще бъдат забравени", каза кметът Димитър Николов.

Междувременно в "Меден рудник" започнаха частични ремонти на пътната мрежа. Няма как в момента там да се правят цялостни реконструкции, тъй като скоро започва подмяна на стара и полагане на нова канализация и водопроводи. Това ще стане с европейски средства, спечелени от Община Бургас. Проектът е сложен и ще има разкопавания в голяма част от "Меден рудник", но изпълнението му ще подобри качеството на живот в най-големия бургаски жилищен комплекс.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
02 юни 2011: 08:42


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3858
от известно време стават огромни задръствания сутрин
колегите от меден рудник чакат по 40 минути това кръстовище
а трите ленти са си отворени и светофара работи нормално
Най-отгоре
ji
08 юни 2011: 09:03


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3858
днес рекорд
току що пристигнаха в офиса колегите от Меден Рудник
час и 20 минути в задръстването
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>