Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Места в и край Бургас
 
<< Назад | Напред >>

Остров "Св. Анастасия"

Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
noemis
04 авг 2010: 17:56
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431

Остров "Св. Анастасия" ще се управлява от община Бургас

Източник: News.Burgas24.bg

Държавата предоставя остров света "Анастасия" за стопанисване и управление на Община Бургас е второто решение, което приеха министрите. С него се дава възможност на Общината да инвестира средства за реставрация на съществуващите на острова археологически и исторически обекти, както и да го превърне в атрактивна туристическа дестинация, културно и историческо средище с национално значение.


Кметът: Щастлив съм, че МС ни предостави остров "Света Анастасия"

Щастлив съм, че Министерски съвет реши да преотстъпи остров "Света Анастасия" за стопанисване и управление на Община Бургас. С това решение се дава възможност на Общината да инвестира средства за реставрация на съществуващите на острова археологически и исторически обекти, както и да го превърне в атрактивна туристическа дестинация, културно и историческо средище с национално значение.
Ние имаме голямата амбиция да кандидатстваме по Оперативна програма "Регионално развитие" и да спечелим проект, който е свързан с един нов туристически маршрут от площад "Кирил и Методий" през Мостика като съпътстваща инфраструктура до самия остров.

Искам да благодаря на министерски съвет и лично на премиера, че така бързо реагираха и удовлетвориха нашата молба, на колегите от Областна администрация, които много бързо подготвиха цялата преписка.

Въпреки че няма правно основание, Община Бургас не е спирала да полага грижи по почистване на територията на острова и поддържане на намиращите се там архиологически и исторически сгради.

Единственият начин да се консервират и реставрират старите и уникални постройки е да се ползват средствата по ОПРР за да може да се създадат нови посетителски центрове там. Само така може да се запази едно голямо богатство на Бургас и на Бургаския залив и то да бъде по подходящ начин показано и предложено на туристите.

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
ji
04 авг 2010: 23:52


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
както е тръгнало .....
предполагам че на острова ще намерят жезъла на Моисей ....
ще разцепят морето и ще го свържат с централния плаж .....
Най-отгоре
summerborn
20 юли 2014: 16:22
Регистриран потребител #134
Регистриран: 14 яну 2011: 23:16

съобщения: 47
Днес ходих, станало е прекрасно, дори и малкият музей е направен интерактивен какот съм виждал във Виена, Прага, Мюнхен, Берлин и др. големи градове.

Аз съм много доволен и приятно очарован. Има си и водач, който ви обяснява за легендите, местата на острова, основна информация и т.н.

Перфектно е и го препоръчвам на всеки!

<връзка>
Най-отгоре