Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас |
|
<< Назад | Напред >> |
синя зона |
Отиди на страница << >> | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
noemis |
|
||
noemis![]() ![]() Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
Всички улици да ремонтират във Възраждане, пак няма да решат проблема с колите върху тротоарите и изобщо с безразборното паркиране. Достатъчно е да се мине по напълно обновените Калоян и Ал.Велики където ралика почти няма с изключение на участъците с изградени сини зони. Донякъде положението е с една идея по-добро в еднопосочните участъци на Ал.Стамболийски, но там причината е в изградените паркоместа от двете и страни. Много противно явление е и това, че вечер (а и през деня) собствениците на гаражни клетки не си паркират колите в тях, а ги поставят пред гаражите напречно на тротоара, така че самите тротоари стават на практика неизползваеми. ![]() ![]() ![]() От снимките по-горе на синята зона във Възраждане се вижда огромната разлика: има синя зона - има ред и място за пешеходците по тротоарите, няма синя зона - пълен хаос и постоянни конфликти. Направо красота: ![]() Щом си си купил жилище в този квартал и си знаел, че твоята сграда не предоставя достатъчно паркоместа, ще си живееш с последствията (синя зона и таксата за нея), а това че общината (или който в случая отговаря за това) не си е свършила работата не е никакво извинение - в крайна сметка купуването на апартамент не е като да отидеш до магазина и да си купиш дреха и се предполага, че решението за това е взето след като е направена преценка на всички плюсове и минуси. [ Редактирано 09 мар 2014: 17:06 ] Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
![]() ![]() ![]() Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
да този въпрос сме го коментирали и преди и мисля че всички сме на едно мнение по това проектиране ще има обществени обсъждания и всички тези въпроси трябва да бъдат зададени |
||
Най-отгоре |
|
||
kdkrastev |
|
||
![]() Регистриран потребител #909
Регистриран: 27 яну 2013: 13:45съобщения: 132 |
Ако можете питайте и за засилване контрола във вече съществуващите сини зони, че напоследък съвсем изчезна. Взеха да се завръщат паркираните по тротоарите автомобили и пак тръгнахме по платното. И няма ли да се направи някакъв график за зареждане на търговските обекти. Не е нормално пред всеки гараж да има камион/бус/баничарка. | ||
Най-отгоре |
|
||
nikolla |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #1638
Регистриран: 14 дек 2013: 23:20съобщения: 98 |
noemis написа ... Щом си си купил жилище в този квартал и си знаел, че твоята сграда не предоставя достатъчно паркоместа, ще си живееш с последствията (синя зона и таксата за нея), а това че общината (или който в случая отговаря за това) не си е свършила работата не е никакво извинение - в крайна сметка купуването на апартамент не е като да отидеш до магазина и да си купиш дреха и се предполага, че решението за това е взето след като е направена преценка на всички плюсове и минуси. Няма ли вече да престанете(всички) да натяквате, че живущите във Възраждане са си виновни сами, понеже са знаели когато са си купували жилища, че няма да има паркоместа и т.н. Честно казано, когато преди 60 години родителите ми са купували жилище в този комплекс не са знаели, че след 60 години пред вратата им ще има паркирани коли, нужда от синя зона и т.н. Не знам защо някои си мислят, че хората живеят в този комплекс от 4-5 години и са знаели всичко. Между другото новината, че няма да има синя зона там е меко казано СМЕШНА.Нуждата от такава там е повече от наложителна, както и поправянето на улиците. А това за оправянето на градинки и паркове-нека някой от Общината да се разходи из Лазур вечерта или през деня-порутени плочки, изпочупени пейки, НЯМА ЕДНА ЛАМПА!!!!!! Много често минавам от там вечерно време с приятели и се възмущавам.Във Възраждане освен Борисовата и тази зад Съда, къде другаде има?? И бих казал, че те са в сравнително добро състояние спрямо тези в Лазур. |
||
Най-отгоре |
|
||
sheikh77 |
|
||
![]() Регистриран потребител #188
Регистриран: 16 май 2011: 06:42съобщения: 347 |
Като критикувате, давайте и нагледни примери. На кой да се оплачем за контрола в зоните? Nikolla, щом баща ти е купил там жилище преди 60 години, предполагам си на около 50 - знаеш причината за промяната във вашия квартал. |
||
Най-отгоре |
|
||
nikolla |
|
||
На 35 съм, но имам по-големи братя, които живеят другаде.Но това е друг въпрос.Аз всъщност исках да кажа, че не е редно всички да бъдат поставяни под общ знаменател.Който наскоро си е купил жилище там-ок, може би е знаел плюсовете и минусите, но както казах, не всички хора живеят там от 4-5 години.Не говоря само за семейството си.Има много хора, които живеят там от много време. И честно казано, не знам причината за промяната в този квартал, но бих искал да я науча.И защо синята зона там е отхвърлена?Моите деца, както и съседските къде трябва да играят според Вас? Не стига че има 2 градинки и половина, ами и тротоар като няма-не знам какво да кажа. Аз живея в една част на Възраждане, а родителите ми в друга-обединих ги в коментарите ми, тъй като това важи както за моето жилище, така и за тяхното.В този квартал е така почти навсякъде. [ Редактирано 09 мар 2014: 19:14 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
MG |
|
||
![]() Регистриран потребител #244
Регистриран: 06 авг 2011: 16:20съобщения: 329 |
Честно казано и мен ме учудват решения от сорта на "във Възраждане синя зона няма да има". Просто не виждам логиката в това. Все пак е редно да бъдат изтъкнати някакви причини. Не е заяждане, а просто питане. | ||
Най-отгоре |
|
||
mipopov |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #1079
Регистриран: 02 мар 2013: 20:52Местоположение: Бургас съобщения: 336 |
Нещата могат да се уредят и без синя зона. Дано спечели фирма със свестен проект за тези комплекси!
"Да премахнеш пешеходна пътека от основен пешеходен маршрут в населено място и да искаш пешеходците да спрат да минават от там, е все едно да сложиш пешеходна пътека на магистралата и да искаш колите да намалят пред нея!" |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis![]() ![]() Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
nikolla написа ... noemis написа ... Щом си си купил жилище в този квартал и си знаел, че твоята сграда не предоставя достатъчно паркоместа, ще си живееш с последствията (синя зона и таксата за нея), а това че общината (или който в случая отговаря за това) не си е свършила работата не е никакво извинение - в крайна сметка купуването на апартамент не е като да отидеш до магазина и да си купиш дреха и се предполага, че решението за това е взето след като е направена преценка на всички плюсове и минуси. Няма ли вече да престанете(всички) да натяквате, че живущите във Възраждане са си виновни сами, понеже са знаели когато са си купували жилища, че няма да има паркоместа и т.н. Честно казано, когато преди 60 години родителите ми са купували жилище в този комплекс не са знаели, че след 60 години пред вратата им ще има паркирани коли, нужда от синя зона и т.н. Не знам защо някои си мислят, че хората живеят в този комплекс от 4-5 години и са знаели всичко..... nikolla, аз живея във Възраждане в наследствен имот до пожарната - родата ми е обитавала това място от преди повече от 100 г (когато са дошли тук е било края на града - буквално). Когато предоставяхме правото на строеж на строителната фирма знаехме много ясно колко и какви паркоместа ще има и сме си направили сметката. Съмнявам се твоите родители да не са били наясно, когато са давали съгласието си за строителство (ако все още живеят в стара сграда и нямат гараж към нея пак проблемът пак си е техен). [ Редактирано 09 мар 2014: 20:39 ] Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
nikolla |
|
||
Живеят в новопостроена сграда, но проблемът е друг.Проблемът не е, че няма къде да паркирам,а че ДРУГИ спират точно пред входа и всеки път, когато излизам, трябва да заобикалям коли, бусчета и кой каквото решил да паркира.Аз не съм шофьор, а велосипедист и не се нуждая от синята зона, за да паркирам колата си.Твърдо съм ЗА там да има такава, за да може тротоарът да се освободи(и въобще всички тротоари в района)/ да се използват по предназначение- не да служи за паркинг, а за ходене или колоездене, за да има къде да играят децата(поне малко) и т.н. П.П.Искам само да кажа, че не се заяждам.Просто споделям мнение и коментирам.Дано не обиждам никого. [ Редактирано 09 мар 2014: 22:14 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
Отиди на страница << >> |