Форуми
burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Всичко за Бургас |
|
<< Назад | Напред >> |
синя зона |
Отиди на страница << | |
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
|
Автор | Отговор | ||
sa_radev |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #784
Регистриран: 30 ное 2012: 17:09Местоположение: Burgas съобщения: 628 |
Очакваме да влезе и вторият етап на Подробния устройствен план на Зоната за обществен достъп до Пристанището. Там има няколко възможности, които може да използваме за паркиране. В момента обследваме паркинга на ул.“Генерал Гурко“ за изграждането на многоетажен паркинг. Вече имаме готови работни проекти за суперцентъра – ул.“Александровска“, „Икономическия техникум“ и пространството до хотел „България“. Искаме да реконструираме тези улици по модела на ул.“Генерал Скобелев“, която е много къса пресечка на площад „Кирил и Методий“. Плановете ни са да оставим достъп само на живущите – лимитирано със специален режим“, разви визията си Димитър Николов. <връзка> Това изказване, поне на мен, ми дава някаква надежда, че все още има мислещи хора в екипа на Николов.... Сигурно поне три пъти съм писал за необходимостта от буферни паркинги и затваряне на зоните "супер-център" и историческото ядро за свободно движение на автомобили. Надявам се и някой да се сети за забрана за паркиране по улиците около буферните паркинги. Тъпото е, че ако има многоетажен паркинг в зоната на "Супер Бургас", то реално проекта, който се изпълнява в момента на "Батенберг", е погрешен и парите отиват на вятъра.... |
||
Най-отгоре |
|
||
noemis |
|
||
noemis![]() ![]() Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22съобщения: 3431 |
"Синята зона" в Бургас поглъща още улици ............................ Това са: паркингът между улиците "Средна Гора", "Св. св. Кирил и Методий", "Демокрация" и "Проф. д - р Асен Златаров"; паркингът в участъка между ул. "Христо Ботев" и ул. "Васил Левски"(от северната страна на сградата на "НХК"), паркингът на входа на Морска гара Бургас (срещу "Старата фрегата"); отсечките на ул. "Ивайло" и ул. "Цар Калоян" между улиците "Цариградска" и "Фердинандова"; отсечката на ул. "Хан Аспарух" между ул. "Александровска" и пл. "Баба Ганка"; участъците в района между улиците "Сливница", "Гладстон", "Фердинандова" и "Христо Ботев"; улиците и части от улици в района между бул. "Иван Вазов", "Гладстон", "Фердинандова"; улиците в района между бул. "Стефан Стамболов", "Сан Стефано", "Одрин", "Струма", "Родопи", "София", както и паркинга пред "МБАЛ- Бургас". цялата статия Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот. |
||
Най-отгоре |
|
||
vench |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #779
Регистриран: 24 ное 2012: 18:45съобщения: 1071 |
<връзка> Много интересна статия. Признавам си, че като НеШофьор съм пристрастен, но общо взето същите неща си мисля от много време. Няма да бъде пресилено, ако днес заявим, че Бургас е най-великият град на света за всички времена! |
||
Най-отгоре |
|
||
ji |
|
||
![]() ![]() ![]() Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58съобщения: 3888 |
проблемите в Русия са много подобни на нашите въпреки това според мен цялата статия се базира на не много коректното разсъждение, че е несправедливо инфраструктурата за паркиране да се плаща и осигурява с публични средства и безплатно уж защото не всеки има кола нито една плочка или болт в градовете не се ползва от всички граждани защо общината да строи с общи пари паркове, след като някой хора не ходят в парка или да строи басейни, когато 70% от населението не може и не иска да плува генералният извод, че безплатното паркиране е неконтролируемо също не ми звучи ОК в текста се обяснява, че култура е свързана със заплащане .... пф .... културата идва с нуждата, а нуждата регулира пазара когато хората спрат да си купуват жилища без паркоместа към тях, такива жилища ще престанат да се строят [ Редактирано 05 дек 2017: 13:44 ] |
||
Най-отгоре |
|
||
Pacho_ |
|
||
![]() ![]() Регистриран потребител #2634
Регистриран: 04 яну 2017: 23:25Местоположение: Burgas съобщения: 442 |
Seeing is Believing |
||
Най-отгоре |