Форуми

burgas1.org :: Форуми :: Бургас :: Вело Бургас
 
<< Назад | Напред >>

система за отдаване на велосипеди под наем

Отиди на страница   <<        >>  
Редактори: ji, WarKiller, Elkisa, simonkurt
Автор Отговор
TOXICALERT
29 авг 2014: 11:55
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
В белите страни живеят едни бели хора, които са се научили как да извличат от минималното - максималното , а не да отбиват само номера.
Creator, ламарините са така или иначе платени и на лице , кой решава дали да са огънати като кошче за боклук или пък да им бъде предаден елегантен вид ???
Най-отгоре
TtW
21 сеп 2014: 01:11
Регистриран потребител #1220
Регистриран: 10 май 2013: 21:23

съобщения: 309

Велосипедите под наем ще работят и през зимата
Общинските велосипеди, които се отдават под наем на бургазлии и гостите на награда, тази зимата ще останат по стоянките. Те ще бъдат прибирани само при лоши метеорологични условия, каза за Topnovini.bg Андрей Рунчев – директор на ОП „Транспорт”. Заради интереса към този вид транспорт идеята е колелетата да бъдат оставени целогодишно за ползване от гражданите.

Над хиляда са закупените карти през летния сезон от желаещи да се придвижват на две гуми из Бургас, които са ползвали услугата многократно. Сред тях е имало доста чужденци, но и българи от цялата страна. Значителна част са ползвали по такъв начин велосипеди и в други държави, свикнали са на този начин на придвижване в градски условия и са настроени положително към него. Досега не е имало нито един случай на откраднат велосипед. Само едно колело е било изоставено до лугата на солниците, но е открито и прибрано от общинските служители.

Веломаркировката на крайбрежната алея, която е изтрита от поройните дъждове, може би няма да бъде възстановена на същото място, където е в момента, каза още Рунчев. Причината е, че се обсъжда вариант тя да бъде преместена на по-удобно място, където колоездачи и пешеходци няма да си пречат взаимно.

Рунчев разкри, че за следващата година се работи за една по-различна визия на велоуслугата, която ще я направи още по-удобна и привлекателна за ползване. Моделът на велосипедите ще бъде сменен, както и формата на стоянките. Предстои концепцията да бъда представена за одобрение в Община Бургас.
ИзточникАми браво! Радвам се, че има желание за промяна и нещата, които говорим тук бавно се случват.
Все пак е дразнещо, че за всичко забелязано от нас като грешка още в момента на представянето, за хората, на които това им е работата са нужни 1-2 години в реална тестова среда за да го отчетат или поне признаят. Добре, че не сте лекари
Надявам се коренно различна визия на велосипедите и тия трошки с циркаджийските си табели, които освен смешни и са опасни при страничен вятър, още другата година да са отишли в историята.
Трябват закрити стоянки и нова система за заплащане. Старата да я подарят заедно с трошките на друг град. Една нова но по-достъпна система ще се изплати само за лятото.
Най-отгоре
TOXICALERT
21 сеп 2014: 03:34
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
... старата система да я подарят на Варна..... още на другия ден гагаузите ще се обявят по националните медии за иноватори в страната..... че те, нали както винаги мъ разбира се са най, мъ най, най първи и неповторими ;)
Най-отгоре
tobli
23 сеп 2014: 11:01

Регистриран потребител #82
Регистриран: 17 юни 2010: 10:15

съобщения: 449
TOXICALERT написа ...

... старата система да я подарят на Варна..... още на другия ден гагаузите ще се обявят по националните медии за иноватори в страната..... че те, нали както винаги мъ разбира се са най, мъ най, най първи и неповторими ;)

Не съм съгласен. Шопите ги бият по самохвалство и по-по-най даже от там е тръгнало . А по- на запад от тях пък има едни, на които принадлежи и луната.... Тъй че варналии са назад в класацията ;) В крайна сметка, ако не знаеш за другите - то ти си най-великия, колкото и глупаво да изглеждаш в очите на останалите.

az
Най-отгоре
ji
11 ное 2014: 15:37


Регистриран потребител #1
Регистриран: 16 сеп 2008: 21:58

съобщения: 3888
<връзка>

Величко Янков получи голямата награда на приключилото пето издание на националното изложение "Изобретения, трансфер, иновации". Форумът, който се проведе в НДК, бе организиран от Съюза на изобретателите в България, а наградата идва в Бургас за разработката „Автоматизирана система за отдаване на велосипеди под наем“.
Най-отгоре
noemis
12 дек 2014: 12:16
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
Предстои модернизация на системата за отдаване на велосипеди под наем в Бургас. Тя ще включва нов вид на стоянката и на заключване. Идеята е всеки велосипед да се заключва самостоятелно, съобщи Андрей Рунчев, директор на Общинско предприятие "Транспорт".

Велосипедите и стоянките ще имат нов вид, а самата колонка ще бъде с повече функции.

"Ще има възможност наемането на велосипед да става и посредством банкова карта, чрез СМС. Предвижда се и самата колонка да има екран, от който ще може да се излъчва видео за начина на наемане на велосипеди. На екрана ще могат да се излъчват съобщения от общината", каза още Рунчев.

Предвижда се и на самата колонка да има и вградена камера, чрез която да може директно да се прави връзка с оператор. Новите велосипеди ще бъдат специално предназначени за системата по отдаване под наем, които да бъдат по-функционални и по-удобни, съобщава радио "Фокус".

"Надяваме се с настъпването на пролетта да заработи тази нова концепция. При по-лоши условия велосипедите се прибират, но въпреки това се съобразяваме с желанието на гражданите и някои остават за тези, които искат да наемат колело", каза още Рунчев.

<връзка>

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
noemis
04 мар 2015: 15:50
noemis

Регистриран потребител #2
Регистриран: 17 сеп 2008: 11:22

съобщения: 3431
... вероятно до началото на май месец ще има две-три нови велостоянки. Ще бъдат закупени 120 нови велосипеда за рента байк система.

"Това са уникални велосипеди, които единствено и само ще се предлагат в Бургас", добави Рунчев.

Колелата ще са доста по-олекотени и ще са с по-висок клас. Колонката за управление ще бъде с нов, по-модерен дизайн. Тя ще е говореща колонка т.е. в нея ще има изградена видеокамера за директна връзка с оператор.

"Ако на човек му се наложи да подаде сигнал по някакъв друг повод, а не за велосипедите, ще има пряка връзка с оператор и камерата ще го снима, така че ще имаме нов дизайн", обясни Рунчев.

Заплащането на услугата ще може да става чрез виртуален пост терминал с банкови карти или чрез СМС заплащане. Цените ще се запазят същите като миналата година. Таксата е 1лв. С използването на карти има 20 % отстъпка. По думите на Рунчев, е възможно да има леки корекции за целевите групи, но в момента това се обсъжда.

"С новата система ще се опитаме да отстраним всички недостатъци и проблеми, които сме имали през изминалите години. Ще подменим съществуващата система с напълно нова. За момента ще се спрем на съществуващите стоянки, като поетапно те ще бъдат подменени с новата концепция, която е замислена и която в момента се изпълнява", каза още Рунчев. Услугата "велосипеди под наем" в Бургас е целогодишна.

<връзка>

Велосипедът не само начин на придвижване - това е и начин на живот.
Най-отгоре
petttto
08 мар 2015: 13:56
Регистриран потребител #2167
Регистриран: 14 яну 2015: 19:05

съобщения: 12
vench написа ...

не карам колело, но това е доста яко :)


Яко е и дано продължават все така от общината да ни изненадват приятно.
Най-отгоре
TOXICALERT
09 мар 2015: 21:52
Регистриран потребител #50
Регистриран: 22 ное 2008: 23:06

съобщения: 436
....нали ще сменят дизайна със сигурност , защото ако това кошче и ми проговори вече ще се затворя душевно .... :)
Най-отгоре
triros60
11 мар 2015: 21:51

Регистриран потребител #1247
Регистриран: 31 май 2013: 19:45

Местоположение: Burgas
съобщения: 13
Ориентировъчно така ще изглеждат новите елементи на системата "Вело-Бургас". Разположението на самите елементи предполагам, че ще е различно на съответните стоянки.


trilub
Най-отгоре
Отиди на страница   <<        >>